Τουρσουνίδης και Μπαλής αναλύουν το clasico του πάθους και της θέλησης

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2021

των Πετρωτού και Στράντζαλη

Αμφότεροι έχουν φάει τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης με το κουτάλι. Εχουν ζήσει μεγάλες, αλλά και δύσκολες στιγμές σε ντέρμπι με τον συμπολίτη και έχουν πολύ καλή εικόνα από τις τωρινές ομάδες των συλλόγων που υπηρέτησαν

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Ντίνος Μπαλλής καταθέτουν στην «Μ» και στο metrosport.gr τις απόψεις τους για την αποψινή κόντρά στο τερέν της Τούμπας, απαντώντας σε τρία κοινά ερωτήματα.

Γιώργος Τουρσουνίδης: «Να στείλει μήνυμα ότι είναι εδώ»

Με ποια ψυχολογία κατεβαίνουν στο clasico οι δύο ομάδες;

 Η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ, βάσει εικόνας και αποτελεσμάτων. Πρέπει η ομάδα να ανακτήσει το ηθικό, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Είναι σημαντικό το ματς για τον κόσμο, το γόητρο και την φανέλα. Είναι ιδιαίτερη αναμέτρηση και οι παίκτες πρέπει να βγάλουν περισσότερη ενέργεια, αγωνιστικότητα, πάθος, τρέλα ποδοσφαιρική. 

Ο ΠΑΟΚ, ως μεγάλη ομάδα, επιβάλλεται να αντιδρά. Στα άσχημα διακρίνεις και το μεγαλείο της ομάδας. Είναι σημαντικό ματς, χτύπα ξύλο με αρνητικό αποτέλεσμα θα μείνουμε πολύ πίσω. Βέβαια, την ψυχολογία την φτιάχνει και ο κόσμος, πιστεύω η Τούμπα θα θυμίζει κάτι από τα παλιά, όμως, επειδή μιλάω με πολλούς οπαδούς, περιμένουν κι αυτοί το κλικ από την ομάδα. Όσο για τον Αρη, προέρχεται από στραπάτσο με τον ΠΑΣ και σίγουρα κι αυτός θα θέλει να αντιδράσει.

Ποια είναι τα σημεία υπεροχής για κάθε ένα από τους δύο αντιπάλους;

 Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα, διαθέτει πιο δουλεμένο σύνολο. Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα παικτών ο ΠΑΟΚ είναι επίσης ψηλά, ο Αρης έχει από την άλλη κάποιες μονάδες που ξεχωρίζουν. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Αρης έχουν 2, 3 παίκτες που κάνουν διαφορά. Στον ΠΑΟΚ είναι ο Ζίβκοβιτς, ο Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί που δεν είναι στα καλύτερά του, ο Σβαμπ και ο Κούρτιτς είναι σημαντικοί επίσης.

Ποιος από τους δύο έχει μεγαλύτερο κίνητρο;

Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο, τόσο βαθμολογικά όσο και από πλευράς πρεστίζ. Εμείς θέλουμε να κρατηθούμε ψηλά στην βαθμολογία, αν χάσουμε θα μείνουμε πολύ πίσω. Επίσης, ο ΠΑΟΚ θέλει στα μεγάλα ματς να στείλει μήνυμα ότι είναι εδώ. Ο Λουτσέσκου ξέρει την ομάδα και τι πρέπει να κάνει, αλλά και ο Μάντζιος λειτουργεί καλά τον Αρη. Φέτος, όμως, δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα.

Ντίνος Μπαλής: «Να επουλώσει τη μεγάλη πληγή»

Με ποια ψυχολογία κατεβαίνουν στο clasico οι δύο ομάδες;

Μετά την οδυνηρή ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, λογικό είναι ο Αρης να ψάχνει τρόπο ν΄ αντιδράσει για να επουλώσει τη μεγάλη πληγή που άνοιξε. Το αποψινό ντέρμπι στην Τούμπα είναι ίσως η κατάλληλη ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να δείξουν χαρακτήρα, προσωπικότητα και νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

 Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο 90άλεπτο, στο οποίο καμία από τις δύο ομάδες δεν θα έχει στο μυαλό της το... τι έγινε, αλλά η κάθε μία θα σκεφτεί το παιχνίδι της και τον τρόπο που θα την οδηγήσει στο αποτέλεσμα. Ούτε ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση, βάσει εικόνας και των τελευταίων αποτελεσμάτων. Οπότε είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών του Αρη να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες διαγράφοντας άμεσα την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ποια είναι τα σημεία υπεροχής για κάθε ένα από τους δύο αντιπάλους;

 Επειδή μιλάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι, οι τακτικές των προπονητών -πολλές φορές - πηγαίνουν… περίπατο. Αυτό περιμένω να δω και σήμερα. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Αρης, επειδή και οι δύο θέλουν το αποτέλεσμα, θα είναι πολύ προσεκτικοί στο παιχνίδι τους. Θα κυριαρχήσει το πάθος και στο τέλος θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο και θα το δείξει αυτό στο γήπεδο.

Τακτικά αυτά τα παιχνίδια ταιριάζουν στον Αρη, υπό την έννοια ότι θα συναντήσει έναν αντίπαλο ο οποίος θα μπει στο γήπεδο για να επιβάλλει την κυριαρχία του. Αυτό σημαίνει ότι ο Αρης μπορεί να βρει ανοιχτό γήπεδο και με την ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά να κάνει ζημιές, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ ο οποίος αμυντικά έχει τα κενά του. 

 Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα επίσης θα παίξει το ποια ομάδα θα πάρει το κέντρο, εκεί ο Αρης πρέπει να φανεί δυνατός και να μην αφήσει χώρους στον αντίπαλο, αξιοποιώντας μέσα από τα κλεψίματα της μπάλας το transition παιχνίδι.

Ποιος από τους δύο έχει μεγαλύτερο κίνητρο;

Το κίνητρο είναι το ίδιο και για τους δύο. Τόσο βαθμολογικά όσο και από πλευράς γοήτρου. Πρόκειται για ένα ντέρμπι “ζωής και θανάτου”, καθώς και οι δύο ομάδες προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του. Συνεπώς, μέσω του ντέρμπι, θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.