Ποδοσφαιρικό τουρνουά του ΑΠΘ στην μνήμη του Αλκη, προς τιμήν του Γιασίν

Κώστας Πετρωτός26 Μαΐου 2022

Περισσότερα από 200 παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, θα πάρουν μέρος στο 2ο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει το ΑΠΘ στην μνήμη του Αλκη Καμπανού και προς τιμήν του θρυλικού τερματοφύλακα, Λεβ Γιασίν, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και υπέρ της συμφιλίωσης των λαών. Το τουρνουά θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στην Θέρμη και συνδιοργανώνεται από την ΣΕΦΑΑ και την Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στην οποία σπούδαζε ο αδικοχαμένος Αλκης Καμπανός και τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος παιδιά των Ακαδημιών του Αρη, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ηλικίας 10 έως 14 ετών και προσφυγόπουλα από διάφορες δομές που θα χωριστούν σε μικτές ομάδες.

«Θα γίνει ανάμειξη παιδιών για να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε ένα ποδόσφαιρο και μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και το μήνυμα στέλνεται από πέντε σωματεία που έχουν χτυπηθεί από τοξικότητα και έχουν συνδεθεί με μεγάλες εντάσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εμείς ως ΕΠΣΜ, η μεγαλύτερη Ένωση με 215 σωματεία, θα συγκεντρώσουμε αθλητικό υλικό από παιδιά που συμμετέχουν στα τελικά της Ενωσης και θα το προωθήσουμε στις προσφυγικές δομές για να παίζουν εκεί», σημείωσε ο γραμματέας της ΕΠΣΜ, Παναγιώτης Γιουρούκαλης που εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών να δώσουν και έντονο συμβολισμό, βάζοντας σε κάθε ηλικιακή ομάδα ένα από τα γράμματα του ονόματος του Αλκη.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, θύμισε ότι στο πρώτο τουρνουά είχε τιμηθεί η μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα και τώρα θα συμβεί το ίδιο με τον Αλκη Καμπανό αλλά και τον εμβληματικό γκολκίπερ της Σοβιετικής Ενωσης, Λεβ Γιασίν, η επιλογή του οποίου έγινε για να τονιστεί το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών. Ο ομόλογός του στην Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Γιώργος Τζέτζης, τόνισε από την πλευρά του: «Θέλουμε να αναδείξουμε ότι αθλητισμός ενώνει φυλές και ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές διαφορές. Δεν μας χωρίζει τίποτα».

Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής εκπαίδευσης της ΕΠΟ, Θωμάς Μεταξάς σημείωσε από την πλευρό του: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν παράγει βία, η βία παράγεται από τους ανθρώπους». Αποκάλυψε μάλιστα ότι τα παιδιά που θα παίζουν ανάμικτα σε ομάδες, εκτός από τα διακριτικά των συλλόγων τους θα φοράνε και διακριτικά της ΕΠΟ με το σύνθημα «πάσα στα θρανία», ένα πρόγραμμα που προωθεί η Ομοσπονδία.

*Χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά είναι το Metropolis 95,5 και ο Όμιλος Metromedia.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.footballunited.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.