Τούρκος στρατηγός: Καταγγελία για δολοφονία Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου από Έλληνες!

Metrosport Team01 Ιουνίου 2021

Εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη γνωστοποίησαν την έναρξη νέας έρευνας για τη δολοφονία, πριν από 25 χρόνια, Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, μετά τον ισχυρισμό του Σεντάτ Πεκέρ ότι η δολοφονία διατάχθηκε από έναν Τούρκο πρώην υπουργό. Ενώ οι αποκαλύψεις για εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και μελών του οργανωμένου εγκλήματος στην δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί το 1996 είναι σε εξέλιξη, ένας απόστρατος Τούρκος στρατηγός ανακάλυψε «ελληνικό δάκτυλο».

Ο απόστρατος στρατηγός Χασάν Πεκέρ Γκιουνάλ, διοικητής δυνάμεων ασφαλείας το 1996 στο ψευδοκράτος, απορρίπτοντας τις δηλώσεις του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είχε εμπλοκή στην δολοφονία, υποστήριξε ότι «στόχος του (Ταλάτ) είναι να στρέψει τις υποψίες προς την Τουρκία».

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Σοζτζού, ο Γκιουνάλ είπε ότι «το όπλο Ούζι δεν το είχε μόνο η Τουρκία, αλλά και οι ειδικές δυνάμεις και η μαφία άλλων χωρών». Ανέφερε ότι «στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί δεν υπάρχει άλλο ίχνος παρά μια σφαίρα που φαίνεται να προήλθε από ένα όπλο Ούζι. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, καμιά καταγραφή από κάμερα, δακτυλικό αποτύπωμα ή οποιοδήποτε στοιχείο που να ρίχνει φως στη δολοφονία. 

Από την αρχή υπάρχουν επικρίσεις εναντίον της Τουρκίας επειδή χρησιμοποιήθηκε όπλο Ούζι». Ισχυρίστηκε ότι «πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν ότι η δολοφονία διαπράχθηκε από τους Ελληνοκύπριους και όχι από εκείνους που ήρθαν από την Τουρκία (πράκτορες της ΜΙΤ και Τούρκοι μαφιόζοι). Υποψιάζομαι ότι μια τέτοια δολοφονία είχε προγραμματιστεί για να φέρει αντιμέτωπο τον λαό της Τουρκίας και της τδβκ (ψευδοκράτους). Η δολοφονία ωφέλησε περισσότερο τους Ελληνοκύπριους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.