Τουρκικά ΜΜΕ: «Ξέφυγαν οι Έλληνες» και σενάρια για Patriot και στη Σαμοθράκη

Metrosport Team14 Μαρτίου 2026

Με τίτλο «Ξέφυγαν οι Έλληνες» σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Sözcü σενάρια που αφορούν πιθανή εγκατάσταση συστήματος αεράμυνας Patriot από την Ελλάδα στη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη φημολογούμενη ανάπτυξη αντίστοιχου συστήματος στην Κάρπαθο, εξετάζεται η τοποθέτηση Patriot και στη Σαμοθράκη, με στόχο, όπως υποστηρίζεται, την ενίσχυση της αεράμυνας και την προστασία της Βουλγαρίας.

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει την πιθανή αυτή κίνηση ως πρόκληση, υποστηρίζοντας ότι το νησί βρίσκεται μόλις έξι ναυτικά μίλια από το Τσανάκαλε και ότι συγκαταλέγεται, κατά τον ισχυρισμό του δημοσιεύματος, στα νησιά που θα πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιημένα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, στην οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.