Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Τουρκία, όταν οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μίας νοσοκόμας, που συμμετείχε σε διαδικτυακή εκστρατεία διαμαρτυρίας, πλέκοντας τα μαλλιά της όπως οι Κούρδισσες γυναίκες στη Συρία.
Όπως αποκάλυψε μέσω των social media ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, «η νοσοκόμα η οποία έπλεξε τα μαλλιά της, συνελήφθη. Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας και σε αυτό». Μάλιστα, η Διεύθυνση Υγείας της Επαρχίας Κοτζαελί ανακοίνωσε την έναρξη δικαστικών και διοικητικών ερευνών σε βάρος της νοσοκόμας, καθώς «οι θέσεις της παραβιάζουν τη νομοθεσία περί δημόσιας διοίκησης της Τουρκίας και τις ηθικές αρχές που διέπουν τους δημόσιους υπαλλήλους».
Ωστόσο, η σύλληψη φαίνεται πως προκάλεσε εκτεταμένη οργή με γυναίκες στην Τουρκία και σε όλες τις κουρδικές κοινότητες να δημοσιεύουν βίντεο όπου πλέκουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη αλληλεγγύης, περιγράφοντας την εκστρατεία ως διαμαρτυρία ενάντια στην ταπείνωση και στοχοποίηση των Κουρδισσών.
Aξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικτυακή εκστρατεία συμμετείχαν αρκετοί βουλευτές του DEM και δημόσια πρόσωπα, σημειώνοντας ότι η χειρονομία συμβόλιζε την αντίσταση στη βία κατά των γυναικών και προειδοποίησαν για πιθανές καταχρήσεις καθώς ο έλεγχος μετατοπίζεται σε περιοχές της βόρειας Συρίας.
Kocaeli'de saç örme akımına katıldığı için gündem olan hemşire İ.H. gözaltına alındı. pic.twitter.com/fS782Vsqag
— Daily Türkiye (@dailyyturkiye) January 25, 2026
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube