Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων»

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2022

Τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς των νησιών συνεχίζει ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «η στρατιωτικοποίηση νησιών σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Δωδεκάνησα που παραχωρήθηκαν με τη συνθήκη των Παρισιών και όσα νησιά παραχωρήθηκαν με τη Λωζάνη αμφισβητούνται.

Προκλήσεις και στον Τύπο

Στο ίδιο κλίμα και ο τουρκικός Τύπος που συνεχίζει να φτιάχνει κλίμα κατά της Ελλάδας στην τουρκική κοινή γνώμη σχετικά με τα νησιά συνεχίζοντας την κουβέντα για αποστρατιωτικοποίηση.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak που αναφέρει «23 νησιά είναι γεμάτα με αμερικανικά όπλα».

«Στην Ικαρία αντιαεροπορικά, στη Λήμνο F-16 και αντιαρματικά, στη Ρόδο άρματα μάχης και στη Χίο πυροβόλα» υποστηρίζει η εφημερίδα.

Απαντήσεις από Μενέντεζ

Όσο η Τουρκία συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική της, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, δίνει τις δικές του απαντήσεις με «φρένο» στην πώληση F-16 στην Τουρκία. Παράλληλα, εξίσωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Ερντογάν απειλεί πολύ. Όπως και ο Πούτιν, θεωρώντας ότι όλοι θα δειλιάσουν μόλις απειλήσουν. Οι ΗΠΑ δεν δειλιάζουν και θα είναι παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για την Ε.Ε., όπου είναι μέλος η Κύπρος και θεωρώ ότι θα υπάρχουν συνέπειες και για αυτό. Δεν θα λάβω σοβαρά τις απειλές του, αλλά πρέπει να προσέχουμε προκειμένου οι απειλές να μην γίνουν πραγματικότητα, αλλά αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι είναι περισσότερο ''καύχημα'' από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.