Τουρκία: Πώς σχολιάζει ο Τύπος τη συμφωνία για Belh@rra και Rafale

Metrosport Team25 Μαρτίου 2022

Θέμα στην Τουρκία έγιναν οι υπογραφές των τελικών συμβάσεων για την απόκτηση των φρεγατών Belharra, καθώς και ακόμη έξι πολεμικών αεροσκαφών Rafale, από την Ελλάδα.

Στον τουρκικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα για τις συμφωνίες που αποτυπώθηκαν εγγράφως πάνω στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ».

Η «Yeni Safak» έχει τίτλο: «Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία».

Η ενημερωτική πύλη haber7.com, κάνει αναφορά στις ελληνογαλλικές σχέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι το 2021. «Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η εφημερίδα Yeni Akit αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία για αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία». Παράλληλα, παρέθεσε και παλιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως οι συμφωνίες Ελλάδας- Γαλλίας θα δεσμεύουν τις δύο χώρες για χρόνια.

Η εφημερίδα Aydinlik σημειώνει ότι: «Με τη συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλί, η Ελλάδα επισημοποίησε την αγορά φρεγατών και 6 Rafale από τη Γαλλία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.