Τουρκία: Πιθανό χτύπημα στη Λιβύη!

Χάρης Δημαράς22 Ιουλίου 2020

Νέα προειδοποίηση ότι «η Τουρκία δε θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης» απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον λαό της Λιβύης ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή τυραννίας και δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε η ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε μετά από τη σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης  βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που υποστηρίζονται από χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική του στάση και στο θέμα της Αγίας-Σοφίας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι σήμερα υπήρξε και επικοινωνία Μητσοτάκη - Πούτιν, τόσο για το θέμα του ναού που μετατρέπεται σε τζαμί, όσο και για τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπου πάντως δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες ώρες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.