Τουρκία: Νέα προκλητική ενέργεια στη Θράκη-«Χρόνια πολλά στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Metrosport Team14 Απριλίου 2024

Σε νέα προκλητική ενέργεια στη Θράκη προχώρησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, δοκιμάζοντας για ακόμη μια φορά τις ελληνοτουρικές σχέσεις μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών και εν όψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Αυτή τη φορά, το τουρκικό ΥΠΕΞ έφτασε στο σημείο να ευχηθεί χρόνια πολλά στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης, που έχει κατηγορηθεί ότι διατηρεί σχέσεις με το Τουρκικό Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης και την ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων.

 «Χρόνια πολλά για τα 97 χρόνια της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης! Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της Ένωσης να χρησιμοποιήσει το όνομά της, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ευχετήρια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση ιδρύθηκε το 1927 με την ονομασία «Οίκος της τουρκικής νεολαίας της Ξάνθης» και το 1936 μετονομάστηκε, μετά από αίτηση του σωματείου στο πρωτοδικείο της Ξάνθης, σε Τουρκική Ένωση Ξάνθης, που είναι το σημερινό της όνομα. Το 2008, σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, καθώς ο Άρειος Πάγος διέταξε τη διάλυση του οργανισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.