Τουρκία: «Αχτίδα» ελπίδας, δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 122 ώρες μετά τον φονικό σεισμό

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2023

Ελπίδα δίνουν οι εικόνες από την Τουρκία που δείχνουν ανθρώπους να απεγκλωβίζονται από τα κτήρια που τους παγίδευσαν οι καταστροφικοί σεισμοί, κι ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά μέχρι στιγμής τους 24.200. Δύο γυναίκες κατάφεραν να διασωθούν 122 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση.

Μία από τις διασωθείσες, η 70χρονη Μενεκσέ Ταμπάκ, εντοπίστηκε σε κατεστραμμένα κτίριο στην επαρχία Καχραμανμαράς και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Ελπίδα δίνουν οι εικόνες από την Τουρκία που δείχνουν ανθρώπους να απεγκλωβίζονται από τα κτήρια που τους παγίδευσαν οι καταστροφικοί σεισμοί, κι ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά μέχρι στιγμής τους 24.200.

Δύο γυναίκες κατάφεραν να διασωθούν 122 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση. Μία από τις διασωθείσες, η 70χρονη Μενεκσέ Ταμπάκ, εντοπίστηκε σε κατεστραμμένα κτίριο στην επαρχία Καχραμανμαράς και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.


Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται

Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού, πρόσθεσε.

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.

Πηγή:www.reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.