Τουντούρης: «Παιδί-θαύμα ο Τζόλης, μπορεί να πάει σε πρωτάθλημα των ΤΟΡ 5»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2021

Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη δυσκολία της ελληνικής αγοράς μίλησε ο έμπειρος ατζέτης, Πασχάλης Τουντούρης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Οι παίκτες πλέον προτιμούν να πάμε σε άλλες ομάδες του εξωτερικού αλλά όχι σε κάποια κορυφαία ελληνική ομάδα. Τα χρήματα δεν είναι περισσότερα εκεί αλλά υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθείς. Μόνο όταν κάποια ελληνική ομάδα ή εθνική κάνει μια αξιόλογη ευρωπαϊκή ομάδα θα μπορέσουμε να μπούμε στον χάρτη τότε». 

Δυστυχώς σήμερα είναι δύσκολο οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης να επενδύσουν σε παίκτη που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα εξαιρέσω τον Τζόλη. Θεωρούν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει τη δυναμική που θα μπορεί να εκπαιδεύσει τον παίκτη. Είμαστε, λοιπόν, μια ελκυστική αγορά για τις μικρές χώρες. Θα πρέπει σύντομα να αλλάξει αυτό».

Για Τσιμίκα: «Είναι ένα παιδί που βήμα βήμα κατάφερε να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Ο Τσιμίκας όταν δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό πήγε στη Δανία και μετά πήγε Ολλανδία. Επέστρεψε έτοιμος στον Ολυμπιακό. Είναι ένα παράδειγμα. Ακόμη και ο Κλοπ είπε ότι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά σε ξένα πρωταθλήματα και έπαιξε και στο Champions League»

Για Τζόλη: «Είναι ένα παιδί θαύμα που το βλεπουμε μια φορά στην 20ετία. Έχει μια επιτυχία στον ΠΑΟΚ και έχει συμμετοχές και στην εθνική. Είναι και αυτός μια εξαίρεση. Μπορεί να κάνει το βήμα αλλά να είναι προσεκτικό. Μπορεί να πάει σε ένα πρωτάθλημα των Τορ 5 και να σταθεί επάξια. Τράβηξε τα βλέμματα μέσα σε τόσους ξένους που έχουν έρθει».

Για τις πωλήσεις του Ολυμπιακού: «Συμμετέχει στο Champions League. Είναι η κορυφαία βιτρίνα. Όταν αγωνίζεσαι στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση και αντέχεις να πεις όχι σε χαμηλές προτάσεις τότε μπορείς να προβάλλεις καλύτερα το προϊόν του και να πάρεις μια πιο καλή πρόταση».

Για την λίγκα Ολλανδίας - Βελγίου: «Θεωρούν ότι με την ένωση των δύο χωρών σε μια ενιαία λίγκα θα δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσουν τις Τορ5 λίγκες και θα υπάρχουν και οικονομικά οφέλη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.