Τούμπα: Κρυστάλλινη νίκη, Αγρίνιο: Οσμή... παράγκας

Δημήτρης Μπούζας31 Οκτωβρίου 2021

Σοβαρός και αποτελεσματικός ο δικέφαλος, νίκησε εύκολα και δίκαια τον Απόλλωνα. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός για να περάσει χρειάστηκε πάλι το γνωστό πολυεργαλείο, με τον Φωτιά και τους υπόλοιπους να παίζουν 70-30 τον μετριότατο και πάλι πρωτοπόρο.

Συνεπείς και φιλόξενοι οικοδεσπότες οι γηπεδούχοι, πρόσφεραν το δωράκι τους στους φιλοξενούμενους (φτηνό γκολ) δημιουργώντας και προκαλώντας ανησυχίες και άγχος, στο καθιερωμένο πλέον για τους ΠΑΟΚτσήδες συννεφιασμένο πρώτο 45λεπτο. 

Με την επιστροφή τους όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου απέδειξαν ότι αυτή τη φορά είχαν πάρει την απόφαση να αφήσουν στα αποδυτήρια οποιαδήποτε άλλη σκέψη, ακόμη και υποψία ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν θα ήταν οι νικητές. Ήταν καλός ο χθεσινός ΠΑΟΚ. Σε πολλά σημεία μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εξαιρετική η απόδοση του. 

Στην Τούμπα λοιπόν είχαμε μια νίκη κρυστάλλινη με ένα άνετο και θριαμβευτικό σκορ. Το τονίζουμε σε αυτό το σημείο γιατί όσοι είχαν την ευκαιρία (μάλλον και την ατυχία) να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο παιχνίδι Παναιτωλικού - Ολυμπιακού και τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτοπόρος και θεωρητικά το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο κέρδισε, διαπίστωσαν ότι η θρυλική παράγκα βασιλεύει και η ομάδα του λιμανιού δεν παίζεται σε ότι έχει σχέση με τις μεθοδεύσεις να ξεκλειδώνει δύσκολα παιχνίδια. 

Ο ευτελισμός της διαιτησίας και το 70-30 περίπου που έπαιζε ο Φωτιάς (Πέλλας, παιδί του...δικού μας του Αντωνίου) και το υπόλοιπο τιμ (επόπτες Πάτρας Σαλονικιός, Κουρομπίλια, 4ος ο δικός μας Αγγελάκης) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έστω και διακριτικά σαν τοξικός και ευδιάκριτος ως προς την πηγή του.

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι της Τούμπας, νομίζουμε ότι εκτός από την καλή εμφάνιση της ομάδας του Λουτσέσκου και την άνετη και ολοκάθαρη επκράτηση της, επιβάλλεται να τονιστεί η επιστροφή των οργανωμένων οι οποίοι δειλά – δειλά αλλά σταθερά, αρχίζουν να επιστρέφουν στη θέση τους, που δεν είναι άλλη από τις ασπρόμαυρες επάλξεις τους. 

Σε ότι αφορά την ατομική απόδοση, έχουμε τον Πασχαλάκη με τον Τέιλορ να μοιράζονται την ευθύνη για το δωράκι που πρόσφεραν στους αντιπάλους τους. Τον Βιεϊρίνια να δίνει και την ψυχή του ακόμη για την ομάδα, παρά τα όσα και τόσα επικίνδυνα μαρκαρίσματα, τα οποία επιστρατεύουν οι αντιαθλητικοί αντίπαλοι του. Για τον Μιχαηλίδη έχουμε μια ακόμη μεστή ουσίας απόδοση, την οποία υπέγραψε μάλιστα με ένα υπέροχο γκολ. Σβαμπ και Αουγούστο στα λεπτά που αγωνίστηκαν ήταν στην πρώτη γραμμή. 

Μπαίνει σιγά – σιγά στις μάχες ο ποιοτικός Ελ Καντουρί, ενώ το δίδυμο Μπίσεσβαρ – Ζίβκοβιτς ήταν να το πιεις στο ποτήρι. Έσπασε η γκαντεμιά του Σφιντέρσκι, ενώ φάνηκε πως ο Κούρτιτς είναι πλέον έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα, για τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Ο κόουτς διαχειρίστηκε άψογα την εξέλιξη του αγώνα αλλά και όλους εκείνους από τους παίκτες που είχε κατά νου να δοκιμάσει ή να προφυλλάξει. Συνοπτικά θα λέγαμε πως οι νικητές δείχνουν να μπαίνουν σε μια διαδικασία σταδιακής ανασύνταξης, με επιστροφές παικτών που «έλλειψαν» και των οποίων η απουσία στοίχισε. Όπως βέβαια να μην ξεχνάμε ότι στοίχισε και η έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πιο απλά συμμαζεύεται, λύνει προβλήματα και βλέπει συγχρόνως μόνο μπροστά. Παράλληλα διατηρεί και την ελπίδα ότι τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.