Τουλάχιστον, ήξερε τι έπαιζε

Μάνος Χατζάκης21 Φεβρουαρίου 2022

Ψύχραιμη προσέγγιση και -κυρίως- μελετημένη. Στις λίγες ώρες του ως πρώτος προπονητής, ο Τόλης Τερζής δεν επιδίωξε να κάνει θαύματα, γιατί είναι φύσει αδύνατο, όταν οι δυνατότητες της ομάδας είναι συγκεκριμένες και τα επιθετικά προβλήματα.. άλυτα, μήνες τώρα.

Ο υπηρεσιακός προπονητής των «κιτρινόμαυρων» προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, για να πάει η ομάδα στο ντέρμπι, τουλάχιστον, διαβασμένη. Τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Σε αντίθεση με... δεκάδες φετινά ματς, οι «κιτρινόμαυροι» ήξεραν τι ήθελαν να παίξουν, ανεξάρτητα αν απέδωσαν ή όχι στο 100%. Εν μέρει, το γεγονός συνιστά επιτυχία, καθώς σε τόσα και τόσα προηγούμενα 90λεπτα, η ομάδα κατέβαινε αδιάβαστη και τα περίμενε όλα από κάποια έμπνευση της στιγμής.

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι ένα «πράγμα» επιδίωξαν με συνέπεια, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, εκμεταλλευόμενοι τα πόδια του Μαντσίνι. Οσο ο Αργεντινός άντεχε, τόσο ο Θεός του Πολέμου ήταν σε θέση να απειλήσει τον αντίπαλο.

Στη συνέχεια, επήλθε η φθορά, γι' αυτό και οι ευκαιρίες του Β' ημιχρόνου προήλθαν από τον... αέρα και όχι με την μπάλα κάτω.

Το πλάνο του Τερζή βγήκε -ως έναν βαθμό- αλλά η μπάλα φέτος μπαίνει δύσκολα στα δίχτυα κι αυτή η πραγματικότητα δεν άλλαξε ούτε στο τοπικό ντέρμπι.

Κι όμως, ο Αρης -πέρα από τον βαθμό- μπορεί να κρατήσει το παραπάνω στοιχείο και να αξιοποιηθεί στη μετάβαση στον Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντινός έρχεται σε νέα -για εκείνον- νερά, τα οποία διαθέτουν βάθος και ενίοτε γίνονται... κρύα, αν και βρισκόμαστε στη Μεσόγειο.

Η παρουσία του Τερζή στη μετάβαση προς τον Αργεντινό, είναι ουσιαστική και μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική, ώστε ο Μπούργος να νιώσει πιο άνετα και να προσαρμοστεί -σταδιακά- στα ελληνικά δεδομένα.

Ο Τερζής ξέρει την ομάδα, ξέρει γενικώς... πολλά και πολλά έχει να πει και στον λατίνο συνάδελφό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.