Του πήρε το σκαλπ

Δημήτρης Μπούζας20 Ιανουαρίου 2023

Με θριαμβευτικό τρόπο το «πρώτο βήμα» της πρόκρισης με υπογραφή Τάισον και αποθέωση των νικητών στην Τούμπα. Με τον αιφνιδιασμό και τη σύγχυση του ξεκινήματος, λίγο – πολύ ανησύχησαν και προβληματίστηκαν για το ποια θα ήταν η συνέχεια. Οι γηπεδούχοι ταρακουνήθηκαν για ένα διάστημα. Ομως με την πάροδο του χρόνου συνήλθαν και διέψευσαν παταγωδώς τις όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις, πέρασαν έστω και σαν υποψία φόβου από το μυαλό τους. Μέσα από την σαστιμάρα «ξεπήδησε» μια άλλη ομάδα. Αποφασισμένη, όχι απλά να αλλάξει την εικόνα της με τις παραστάσεις του αιφνιδιασμού, αλλά και να στραγγαλίσει στην κυριολεξία τον αντίπαλο της. 

Ο σοβαρός και ψυχωμένος ΠΑΟΚ φάνηκε σαν ήλιος να βγαίνει μέσα από την ομίχλη και αιφνιδίασε με την σειρά του τους αντιπάλους του, οι οποίοι προς στιγμή είχαν ξεθαρρέψει, περιμένοντας πως το αρχικά θεωρούμενο αμφίρροπο ντέρμπι, θα εξελισσόταν για αυτούς σε μια εύκολη υπόθεση. Δυστυχώς όμως η εντυπωσιακή αλλαγή των νικητών που μετατράπηκε σε μία αδιαμφισβήτητη αγωνιστική επικυριαρχία, είχε σαν συνέπεια να υποστούν ένα μεγάλο σοκ. Ένα σκωτσέζικο ντουζ που είναι αλήθεια πως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό τους και δεν το περίμεναν. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την εικόνα που είχαν οι αντίπαλοι τους, σε ένα κομμάτι του πρώτου 45λεπτου. 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο τρόπος με τον οποίο οι ΠΑΟΚτσήδες πήραν την χθεσινή νικη, ήταν θριαμβευτικός. Στο πρώτο βήμα της πρόκρισης πήραν το «σκαλπ» των αντιπάλων τους, οι οποίοι ένιωσαν ότι μπορούσαν να πάρουν κάποιες ανάσες, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι τους είχαν πιάσει από το λαιμό και τους είχαν κόψει την ανάσα προς το τέλος του αγώνα. Κι αυτό γιατί ακόμη και μετά το 2-0, οι γηπεδούχοι ασκούσαν φοβερή πίεση για να ανεβάσουν κι άλλο το σκορ. Αναμφίβολα ήταν άξιος αυτής της νίκης ο δικέφαλος. Άλλωστε χρωστούσε – για πολλούς λόγους – στον κόσμο του, που χθες έζησε μια ιδανική (μαγική θα προσθέταμε) βραδιά. 

Ο λόγος; Οτι το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο νεοαποκτηθής Τάισον με ένα υπέροχο γκολ, ύστερα από μια εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Βάζοντας την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη, ο Τάισον από την πρώτη στιγμή μπήκε μέσα στην καρδιά του κόσμου. Εν ολίγοις και αφού δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις και διαφωνίες για την ανωτερότητα και την δίκαιη επικράτηση του ΠΑΟΚ (σχεδόν το ομολόγησε στις δηλώσεις του ο Γιοβάνοβιτς), μπορούμε να προχωρήσουμε στην ατομική απόδοση των γηπεδούχων. 

Κοτάρσκι: Σταθερή εικόνα! Σταθερή άξια! Καλός ο Σάστρε. Σε υψηλά επίπεδα απόδοσης το δίδυμο Ινγκασον – Κουλιεράκη, με τον νεαρό να εξαφανίζει στην κυριολεξία, όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του. Ο Ντάντας ανέβηκε στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ ο Αουγκούστο παρά την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε, πήρε μέρος σε πολλές μάχες, τις περισσότερες από τις οποίες κέρδισε. Το δίδυμο της αριστερής πτέρυγας Σοάρες – Νάρεϊ ήταν η «αχίλειος πτέρνα» και η πηγή από όπου ξεκίνησε ο αιφνιδιασμός και η σαστιμάρα της ομάδας. Ο Λουτσέσκου ενώ έχει εικόνα καλή για το ότι ο Νάρεϊ δεν βοηθάει αμυντικά όσο ο Ζίβκοβιτς, τους ξεκίνησε μαζί. Διαπιστώνοντας όμως ότι ήταν ο μονόδρομος όλων των προσπαθειών που κατέβαλε ο Γιοβάνοβιτς, προχώρησε στην αλλαγή, φέρνοντας τον Ζίβκοβιτς αριστερά και βοηθώντας έτσι τον Πορτογάλο μπακ να συνέλθει. 

Ο Τόμας εκμεταλλεύτηκε πολύ έξυπνα το λάθος του νεαρού Βαγιαννίδη και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμούς ο Ζίβκοβιτς, ενώ ο πιτσιρικάς (Κωνσταντέλιας) αποτελούσε με το πάθος του, την κινητικότητα του και τις έξυπνες τοποθετήσεις του, αφενός την πρώτη ασπίδα πίεσης στην άμυνα των πρασίνων και αφαιτέρου έναν «από μηχανής Θεό» που έλυνε όλα τα προβλήματα των παγιδευμένων συμπαικτών του. Γρήγορος και με τσαγανό, έλυνε πολλές δύσκολες καταστάσεις. 

Στιγμιότυπο υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου η στιγμιαία συνεργασία Ολιβέιρα – Τάισον, με την εξαιρετική ασίστ του Πορτογάλου και το μαγικό τελείωμα του Βραζιλιάνου. Βοήθησε ο Σβαμπ με την είσοδο του, ενώ θεωρείται κάπως περίεργη η χρησιμοποίηση στο συγκεκριμένο μάλιστα χρονικό διάστημα, του Μπίσεσβαρ. Κατά τα άλλα ο κόουτς όχι μόνο εκ του αποτελέσματος αλλά και της καλής ψυχολογίας που είχε η ομάδα του, δικαιούται εύσημα. Για το διαιτητή λόγος δεν μπορεί να γίνει. Απλά και μόνο είχε κάποιες λάθος αποφάσεις, που αφορούσαν τον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.