Του... πάνε τα Πηγάδια: Νικητής ο Αρης και με το ένα πόδι στους «8»!

Χάρης Δημαράς08 Ιανουαρίου 2020

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι ο Αρης, που επικράτησε δίκαια της Ξάνθης με 1-0 στα παγωμένα Πηγάδια. 

Οι κιτρινόμαυροι του Μίχαελ Ενινγκ ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι, με κορυφαίο τον Γιάννη Φετφατζίδη και σκόρερ τον Μπράουν Ιντέγε έφτασαν στη νίκη, που του δίνουν σαφές προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Tα Πηγάδια ταιριάζουν απόλυτα τον Αρη, που πριν 80 μέρες είχε επικρατήσει και πάλι με 1-0 με γκολ του Μπρούνο Γκάμα.

Από την αρχή δυνατά

Ο Αρης ήλεγξε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό. Ο Ενινγκ κατέβασε την ίδια ενδεκάδα με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο, δείχνοντας πως θέλει να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς. Kαι πράγματι, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, παίρνοντας τα ηνία από την αρχή. Μόλις στο 9’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Καρασαλίδη να σώζει (με κόντρα) σε σουτ του Φετφατζίδη, μετά από λάθος του Κασάδο. Στο 11’ είχε νέα καλή ευκαιρία με Ματίγια και Κόρχουτ και τον Μπέντο να αποσοβεί και πάλι τον κίνδυνο.

Μαέστρος ο Φετφατζίδης

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, την τρίτη «χτύπησε» ο Αρης και σκόραρε! Ο κορυφαίος της αναμέτρησης Γιάννης Φετφατζίδης έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Λάρσον από τα δεξιά, ο Σουηδός πάσαρε στον Ιντέγε μέσα στην περιοχή και ο Νιγηριανός με εύκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπέντο.

Του άξιζε και δεύτερο

Η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το μόνο που έκανε ήταν δύο μακρινά σουτ από Τζουρίτσκοβιτς και Σόσα. Στο δεύτερο ο Αρης συνέχισε στο ίδιο τέμπο και απείλησε δύο φορές με τον Φετφατζίδη στο 66’ και το 72’, αλλά ο Μπέντο δεν νικήθηκε. Αυτό συνέβη στο 88’ από τον Μανσίνι μετά από ασίστ του Φετφατζίδη, όμως λανθασμένα ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Η μοναδική καλή στιγμή για την Ξάνθη σημειώθηκε στο 89’ με τον Φοσέ να πλασάρει από κοντά και την μπάλα να περνάει άουτ από τον δοκάρι του Κουέστα.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Βίτορ Μπέντο, Τερκί, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (71’ Κοβάτσεβιτς), Μουλέν (58’ Ντε Αμορίμ), Λουίς Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (72’ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (69’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59’ Ντουρμισάι), Ιντέγε (82’ Αμπού Μπα)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.