Του έλειψε εμφανέστατα ο Τζόλης, ήταν καλύτερος, όμως έμεινε στο Χ

Δημήτρης Μπούζας09 Μαρτίου 2021

Το τοπικό ντέρμπι που έληξε ισόπαλο, είχε συγκλονιστικές ανατροπές, με τους γηπεδούχους να αναποδογυρίζουν τα πάντα και τους φιλοξενούμενους να χάνουν μέσα από τα χέρια τους μια μεγάλη νίκη.

Προπομπός μιας πιθανής ψυχολογικής διαταραχής η είδηση της τελευταίας στιγμής, η οποία έσκασε σαν «βόμβα» μέσα στην Τούμπα, λίγο πριν ξεκινήσει το τοπικό ντέρμπι. Ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων, η αιχμή του δόρατος της ασπρόμαυρης επίθεσης δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του σε ένα από τα πλέον σημαντικά παιχνίδια της regular season. Μούδιασαν άπαντες με πρώτο τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος πλέον να αλλάξει πλάνα και να βρει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που προκαλούσε η απουσία του χαρισματικού πιτσιρικά. Οι ανακατατάξεις που έγιναν ήταν όλες υποχρεωτικές. «Μπάλωναν» αλλά δεν αναπλήρωναν την παρουσία του καλύτερου και παραγωγικότατου επιθετικού παίκτη του δικέφαλου. 

Η είδηση ασφαλώς ακούστηκε πολύ ευχάριστα από την αντίπερα όχθη, από τη στιγμή που γλίτωνε από έναν μεγάλο μπελά. Αναφερθήκαμε παραπάνω στην πιθανή διατάραξη της ψυχολογίας, ίσως γιατί η εικόνα των πρώτων λεπτών στο παιχνίδι, να έδειχνε με αυτό το μούδιασμα από πλευράς γηπεδούχων μία σαστιμάρα, η οποία έδινε αέρα και άνεση με μία αξιοπρόσεκτη επιβολή κυριαρχίας των φιλοξενούμενων. Επιστέγασμα της οποίας ήταν το γκολ του Μπερτόλιο όπως και η άνεση με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι όποιες αντιδράσεις υπήρξαν από τους αντιπάλους στο υπόλοιπο του πρώτου 45λεπτου. Στην επανάληψη άλλαξαν τα πράγματα με τον ΠΑΟΚ να αντιδρά τελείως διαφορετικά. Ο Γκαρσία προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, οι οποίες αύξησαν την μεγάλη πίεση που χρόνο με το χρόνο γινόταν εφιαλτική για τους φιλοξενούμενους. Στο διάστημα όμως αυτής της πίεσης ο Άρης κατάφερε να κάνει το 0-2, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η ομάδα του Πάμπλο είναι ασυγχώρητα αφελής με το να δέχεται τόσο εύκολα γκολ. 

Νομίζω ότι και το πρώτο γκολ ήταν το ιδιο εύκολο και επιτεύχθηκε σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο (δηλαδή αφελή). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εφιαλτική πίεση ξεπέρασε τα όρια, με τους φιλοξενούμενους μια πολύ ποιοτική ομάδα, να στήνει υποχρεωτικά λεωφορείο για να διατηρήσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσε το υπέρ της σκορ. Έλα όμως που ο μεγάλος μαχητής Ίνγκασον πήρε την ευθύνη και το παιχνίδι πάνω του και ακριβώς στα τελευταία λεπτά ανέτρεψε τα δεδομένα και κεκτημένα, σοκάροντας εχθρούς και φίλους. Πέτυχε με παλικαριά να μειώσει το σκορ και κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης, σώζωντας κατά κάποιο τρόπο την τελευταία στιγμή την παρτίδα. Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. 

Η απουσία του Τζόλη στοίχισε. Η άμυνα (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα) για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά δύο – τρεις αντεπιθέσεις που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στοχευμένα και δασκαλεμένα θα έλεγε κανείς, ποντάριζαν σε αυτές τις αμυντικές αδυναμίες των αντιπάλων τους. Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε υπολογίζοντας τη διαφορά που υπήρχε στις τελικές και στην κατοχή, ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Και ο Άρης χωρίς ιδιαίτερο κόπο να πάρει ένα σκορ θριάμβου, που όμως δεν μπορούσε να το κρατήσει. Έτσι έχουμε μετά από το σοκ του Μπουχαλάκη και άλλο ένα, το χθεσινό. Σε ατομικό επίπεδο ο Ζίβκοβιτς είχε δύο καλές επεμβάσεις. 

Όμως επανέλαβε και πάλι όπως στο παρελθόν, τη λαθεμένη κίνηση να αποκρούει την μπάλα και αντί να τη στείλει πλάγια και προς το άουτ, να την δίνει – πραγματική ασίστ – σε επερχόμενους επιθετικούς. Αν εξαιρέσουμε τις δύο αυτές στιγμές που ήρθαν τα εύκολα γκολ του Άρη, κατά τα άλλα το δίδυμο Ινγκασον – Βαρέλα τα πήγε καλά, με τον πρώτο να αποτελεί μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς το κορυφαίο δίδυμο από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν βελτιωμένος αλλά έχει και μια σχετική ευθύνη για το πρώτο γκολ. Ψυχάρα ο Βιεϊρίνια. Μεγάλος αρχηγός! Όσο είχε δυνάμεις προσέφερε ο Σβαμπ, ενώ ο Τσιγγάρας περνά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Σε διαφορετική θέση ο Ουάρντα, βοήθησε αμυντικά κι επιθετικά. Εκτός κλίματος και ανέτοιμος ο Καγκάβα. Άτυχος ο Κρμέντσικ είχε καλές κινήσεις, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωνε. Η διαιτησία δεν τα πήγε και τόσο καλά. Στον πειρθαρχικό τομέα είχε ξεχάσει τις κάρτες του για τους φιλοξενούμενους (χαρακτηριστική περίπτωση του Μαντσίνι). 

Το VAR ακύρωσε ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και ο διαιτητής δεν δέχθηκε την υπόδειξη για το κραυγαλέο φάουλ που έγινε στον Τσιγγάρα πριν από το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, αντιδρώντας στην ενόχληση που είχε από τους VARίστες. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι στη μονομαχία Μπουσέ με Ίνγκασον. Βλέποντας και κρίνοντας όλες τις αποφάσεις το μόνο που μπορούμε να πούμε χωρίς να παρεξηγηθούμε είναι ότι δεν είχε την πρόθεση να βλάψει ή να ευνοήσει κάποια από τις δύο ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.