Τότε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2022

Αρκετά μεγαλύτερη του 2% που αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός την πρωτοχρονιά του 2022, θα είναι η δεύτερη αύξηση του έτους που αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει πως «είναι σε εξέλιξη η καθορισμένη από το νόμο διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού και χρειάζονται δύο με τρεις μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους».

Οι σχετικές προσκλήσεις στους αρμόδιους φορείς έχουν αποσταλεί ώστε να υποβάλουν τις εκθέσεις τους. Πρόκειται για τους κοινωνικούς εταίρους, επιστημονικά ινστιτούτα, το ΚΕΠΕ και την Τράπεζα της Ελλάδας. Η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορίσθηκε για την 15η Απριλίου και η έναρξη ισχύος του νέου μισθού θα είναι η 1η Μαίου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο νέος κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 700 ευρώ καθώς η νέα αύξηση – μετά το 2% – η οποία θα ισχύσει από τον Μάιο αναμένεται να φθάσει και ίσως να ξεπεράσει το 6%. ενώ, σύμφωνα με το σενάριο, η αύξηση για το 2022 – αθροιστικά – θα «κινείται» κοντά στην περιοχή της αύξησης του ΑΕΠ, που προσδιορίζεται γύρω στο 8%.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.