Τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τώρα η ΕΟΚ…

Αρις Νικολάκης29 Μαΐου 2021

Ξεσάλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ξεπέρασε κάθε προηγούμενη ωμή παρέμβαση σε εκλογική διαδικασία αθλητικού φορέα. Αν και πολύ φοβόμαστε πως δεν υπήρξε προηγούμενη. Η ξεδιάντροπη παρέμβαση του Λευθέρη Αυγενάκη είναι πρωτοφανής. Η συγκεκριμένη παρέμβαση καθώς μας έχει συνηθίσει σε άλλες. Παράδειγμα; Στη σύνθεση της ΕΕΑ η οποία "έφτιαξε" την καταδίκη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την πέταξε στα σκουπίδια το CAS. Δίχως μετά την αθώωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αρθρώσει κουβέντα...

Μάχεται τώρα απεγνωσμένα για τη νομιμότητα, λέει. Τότε; Αδιαφορούσε! Κι ας έλεγαν όλοι πως δεν ακολουθείται με σεβασμό στην περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πως και γιατί άλλα έκανε τότε κι άλλα κάνει τώρα;; Ο Θεός κι η ψυχή του!

Επιχείρησε να παρέμβει στις εκλογικές διαδικασίες όλων των αθλητικών φορέων. Ουσιαστικά, επιχείρησε να τις αλώσει. Προς ίδιον... γόητρο! Με πολιορκητικό κριό το ρατσιστικό περί ηλικίας νομοσχέδιο. Απέτυχε παταγωδώς. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως δεν χρεώθηκε μόνον αυτός την αποτυχία. Την χρεώνεται και η Κυβέρνηση.

Είδε τον ουρανό σφοντύλι από τα ραπίσματα ο υφυπουργός Αθλητισμού. Κι επιχείρησε, να κάνει το μαύρο, άσπρο επικαλούμενος ως επιτυχία της παρέμβασης του την ανανέωση στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών. Έμεινε η ΕΟΚ την οποία - ένεκα Γιώργου Βασιλακόπουλου - την είχε εξ αρχής στο μάτι.

Κίνησε γη κι ουρανό για να μη γίνουν εκλογές. Στην εγωπαθή κίνηση του αυτή έμπλεξε δικαστική κι εκτελεστική εξουσία. "Κάτω τα χέρια από την Δικαιοσύνη", ήταν το μήνυμα από όσους την διακονούν. Και τελικά... Μόνον τα τανκς δεν κατέβασε, για να μη γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ.

Όσο για το πως θα γίνουν; Η προσωρινή (με απόφαση Πρωτοδικείου διοίκηση της) έλεγε, να γίνουν όπως γινόταν πάντα, με κάλπη. Ο Λευθέρης Αυγενάκης έλεγε διαδικτυακά. Προφασιζόταν την πανδημία. Οι δυο - απο τους τρεις - επίδοξοι νέοι πρόεδροι της ΕΟΚ... ξιφομαχούσαν ποιος θέλει και ποιος δε θέλει εκλογές. Ο τρίτος; Μαχόταν, για να γίνουν!

Οι δυο οι οποίοι δεν ήθελαν την κάλπη, έστρεψαν τα πυρά τους κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Αυτός ήταν κι είναι ο νταλκάς τους. Κατά σύμπτωση (;) είναι και τού Λευθέρη Αυγενάκη! Επιστράτευσε κάθε διαθέσιμη κυβερνητική και κομματική εξουσία, για να τον καταβάλλει. Μάταια...

Δεν πρόκειται ποτέ να τον φθάσουν! Αν και θα ήταν όφελος για το εθνικό μας σπορ, να τον ξεπεράσουν.

Με την εκκωφαντική σιωπή περί μη μισθοδοσίας μελών της διοίκησης της ΕΟΚ να τούς χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα...

Αξίζει άραγε το κόστος των πεπραγμένων του υφυπουργού Αθλητισμού στην Κυβέρνηση; Καθώς σε αυτήν χρεώνεται πανελλήνια. Σε αυτήν χρεώθηκε κι η συνωμοσία κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θεωρήθηκε και διόλου λαθεμένα, πως έγινε με την δική της ανοχή. Η συνωμοσία κατέπεσε μεν, το κόστος της - με την υπογραφή του Λευθέρη Αυγενάκη - παρέμεινε, δε!

Και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάσχισε, να καταβάλλει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Μάταια και γι' αυτήν. Έλαμψε η αλήθεια. Δικαιώθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκτέθηκε ο Λευθέρης Αυγενάκης...

Γιατί όμως, γιατί; Και τότε κι τώρα; Αξίζει τον κόπο και το κόστος οποιοδήποτε τυχόν όφελος, οποιουδήποτε τυχόντος;

Και να μη λησμονούμε, πω το γινάτι βγάζει μάτι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.