ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τόσες νίκες απέχει από τον τίτλο η Λίβερπουλ - Πότε θα γίνει η «στέψη»

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Η φοβερή και τρομερή Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει ακάθεκτη την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο της Premier League. Οι "Reds" σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αρνούνται να χάσουν και αυτή τη στιγμή φιγουράρουν στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο φορμαρισμένες και επιτυχημένες ομάδες της Ευρώπης. Βέβαια, η φετινή Λίβερπουλ το έχει πάει σε.. άλλο επίπεδο και οι ίδιοι οι αριθμοί το μαρτυρούν αυτό. Μετράει ένα χρόνο και κάτι μήνες που είναι αήττητη στην Πρέμιερ Λίγκ, 17 συνεχόμενες νίκες και έχει δεχθεί μόλις 15 γκολ σε 25 αγώνες. Η υπομονή 30 ετών, για τους φίλους της Λίβερπουλ, δείχνει να λαμβάνει τέλος και οι "Marinners" προσδοκούν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο μέσα στις επόμενες 6 αγωνιστικές. 

Πάμε να δούμε πως :

Η Λίβερπουλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +22 από την δεύτερη Σίτι που δείχνει να μην προλαβαίνει το "τραίνο" της κορυφής. Εξάλλου, ο ίδιος ο προπονητής των "πολιτών", Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Λίβερπουλ την οποία και έχρισε από τώρα πρωταθλήτρια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ωστόσο, επειδή μπάλα είναι και ποτέ δεν μπορείς να έχεις ως μοναδικό κριτήριο την "ποδοσφαιρική" λογική, βγάλαμε τα κομπιουτεράκια και υπολογίσαμε τι χρειάζεται η ομάδα - αρμάδα του Κλοπ ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πολυπόθητο πρωτάθλημα. 

6 νίκες. Τόσες χρειάζεται η Λίβερπουλ για να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μόλις έξι νίκες μέσα στις 13 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Και όλα αυτά χωρίς να περιμένει απαραίτητα κάποιο στραβοπάτημα της Σίτι ή της Λέστερ. Πλέον είναι όλα στο χέρι της ή μάλλον στα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Το πρόγραμμα της μοιάζει να είναι βατό και το συγκεκριμένο σενάριο όλο και γιγαντώνεται στο μυαλό κάθε οπαδού των "Reds" που ήδη ονειρεύεται την στιγμή που ο Χέντερσον θα σηκώσει την "βασσιλική" κούπα στον ουρανό του 'Ανφιλντ. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε..

Η Λίβερπουλ στο ιδανικό σενάριο των έξι συνεχόμενων νικών, μπορεί να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας σε ακριβώς έναν μήνα από σήμερα. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι απλώς θέμα χρόνου καθώς αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο του νικητή και πολύ δύσκολα κάποιος να της κόψει τον δρόμο προς την πολυαναμενόμενη επιστροφή στους τίτλους στην Αγγλία μετά από 3 ολόκληρες δεκαετίες. 

Τότε θα σηκώσει την κούπα

Οι οπαδοί των "Reds" περιμένουν πώς και πώς την φιέστα τίτλου στο Άνφιλντ.  Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, καθώς οι ποδοσφαιρικοί νόμοι της Πρέμιερ Λιγκ επιτάσσουν να παραδίδεται η κούπα του πρωταθλητή στην εκάστοτε ομάδα μόνο όταν ολοκληρωθούν και οι 38 αγωνιστικές. Πιο συγκεκριμένα, η αναμονή για τους οπαδούς της Λίβερπουλ θα κρατήσει 3 μήνες ακόμη, όταν και στις 17 Μαΐου οι κόκκινοι θα φιλοξενήσουν την Νιούκαστλ σε ένα ματς που αναμένεται να μείνει στην ιστορία.   

Τα ρεκόρ που κυνηγάει

Οι “Reds” του Μέρσεσαιντ δεν έχουν θέσει ως μοναδικό στόχο της κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και την κατάρριψη ορισμένων ιστορικών ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή έχουν επεκτείνει το αήττητο σερί τους στους 42 αγώνες και δείχνει να είναι μία καλοδουλεμένη μηχανή που δύσκολα θα της βάλει κανείς φρένο. Το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή το κατέχει η Μίλαν από την περίοδο 1991-1993, ενώ τα ηνία στο νησί τα έχει η Άρσεναλ απο το 2004 και το αήττητο πρωτάθλημα! Η ομάδα του Κλοπ επιδιώκει να ξεπεράσει και το ρεκόρ πόντων που έχει επιτευχθεί ποτέ στα γήπεδα της Αγλλίας. Το συγκεκριμένο ρεκόρ “κρατάει” αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Μάνστεστερ Σίτι με τους περσινούς 98 βαθμούς που σύλλεξε. Με την μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα της φετινής Λίβερπουλ, όλα είναι πιθανά.

30 χρόνια φαντάζουν και είναι πολλά για μια ομάδα του δικού της βεληνεκούς και πλέον ήρθε η ώρα να δικαιωθεί, να πανηγυρίσει και να προσθέσει το 19ο πρωτάθλημα Αγγλίας στην τροπαιοθήκη της. Αυτό, μάλιστα, θα είναι και πρώτο με των τωρινή μορφή του πρωταθλήματος (Πρεμιερ Λιγκ).       



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.