Άρης: Τώρα θα «μιλήσουν» τα λεφτά 

Γιώργος Στράντζαλης07 Ιουνίου 2022

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες για την αγωνιστική αξία του Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά κυρίως για το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους πρώτους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού για την ενίσχυση του ρόστερ. 

Ασφαλώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση “παίζει” το όνομα του Μαυριτανού επιθετικού. Εκεί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και στην περίπτωση αυτή το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι υπαρκτό. Μόνο που στην υπόθεση υπάρχουν κάποια δεδομένα. Το πρώτο είναι πως ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τον Αρη για άλλα τρία χρόνια. 

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως ο Αρης κατέβαλλε πέρυσι στη Φούλαμ το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, καθιστώντας τη μεταγραφή του ως την πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου. Στη συμφωνία μπήκε ρήτρα στο συμβόλαιο του ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ για οποιαδήποτε ομάδα (εντός ή εκτός Ελλάδας) θελήσει να αγοράσει τα δικαιώματά του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η Φούλαμ έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης. 

Το τρίτο δεδομένο είναι πως ο Αρης οφείλει στον αγγλικό σύλλογο ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ από τη μεταγραφή του Καμαρά και βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων. Χρήματα που αν πουληθεί ο Καμαρά πιθανόν να καταβληθούν από τον...αγοραστή των δικαιωμάτων του.

Συνεπώς τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Αν ο Ολυμπιακός, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, προσεγγίσει τον Καμαρά και εξαγοράσει τη ρήτρα των έξι εκατομμυρίων ευρώ, τότε ο Αρης δεν έχει… λόγο. Λόγο θα έχει ενδεχομένως μόνο στον τρόπο καταβολής των χρημάτων (αν τεθεί ζήτημα). 

Ούτως ή άλλως όμως το ποσό είναι μεγάλο. Με ή χωρίς τη ρήτρα, εφόσον ο Αρης δεχτεί επίσημα πρόταση τότε θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι της άποψης ότι “όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται”. Δεν το λες και και μικρό κατόρθωμα όμως μέσα σε έναν χρόνο να καταφέρνεις να διπλασιάζεις τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μια επένδυση και να φτάνεις σε σημείο την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας να τη μετατρέπει στην πιο ακριβή της πώληση!

Ο Αρης στο παρελθόν πλήρωσε ακριβά το τίμημα της φιλοσοφίας “δεν φεύγει κανείς” και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον κάνει βήματα μπροστά. Έχει μάθει να πουλάει. Τα παραδείγματα των Φετφατζίδη, Σιώπη είναι τρανταχτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.