Τώρα προέχει το ποδόσφαιρο, μετά έρχεται η αναπροσαρμογή

Κώστας Πετρωτός13 Μαρτίου 2022

Δεν πάνε πολλοί μήνες που ο Λευτέρης Λύρατζης και ο Χάρης Τσιγγάρας υπέγραψαν νέα συμβόλαια με τον ΠΑΟΚ.

 Συγκεκριμένα, ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 2021 όταν ο Καβαλιώτης μπακ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με διάρκεια ως το 2025. 

Μερικές εβδομάδες μετά, στις 8 Νοεμβρίου είχε έρθει και η σειρά του Χαλκιδικιώτη μέσου που έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024. Εκτοτε άρχισαν να παίρνουν σταδιακά χρόνο συμμετοχής και πλέον θεωρούνται βασικοί και από τους πλέον κομβικούς της ομάδας.

Με βάση τα όσα προσφέρουν στην ομάδα και με δεδομένο ότι είναι από τους πλέον χαμηλά αμειβόμενους βασικούς του ΠΑΟΚ, είναι λογικό να τίθεται θέμα αναπροσαρμογής των όρων συνεργασίας τους με τον Δικέφαλο.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λύρατζης αμείβεται με ένα ποσό περίπου στις 70.000 ευρώ ετησίως, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον Τσιγγάρα φθάνει τις 150.000 ευρώ. Αν επιχειρήσει κανείς σύγκριση με τις αμοιβές παικτών όπως ο Τέιλορ ή ο Σοάρες και ο Σβαμπ, προφανώς έχει μεγάλη λογική μία κίνηση αναπροσαρμογής.

Ωστόσο, δεν είναι κάτι που απασχολεί άμεσα τις δύο πλευρές. Έχοντας μόλις πριν λίγο καιρό ανανεώσει την συνεργασία τους, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και οι δύο παίκτες έχουν ρίξει το βάρος αποκλειστικά και μόνο στα παιχνίδια. Τόσο η πλευρά Λύρατζη, όσο και αυτή του Τσιγγάρα αισθάνονται ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να συνεχίσουν να παίζουν καλά και να εδραιώσουν την παρουσία τους στην ενδεκάδα. 

Το μυαλό τους είναι στην Γάνδη, στα πλέι οφ, στο Κύπελλο. Για οικονομική επιβράβευση υπάρχει χρόνος μπροστά. Γι’ αυτό και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επαφή για αναπροσαρμογή. 

Όμως και στην ΠΑΕ γνωρίζουν ότι με το τέλος της σεζόν και αυτό θα είναι ένα θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν. Τόσο για να επιβραβεύσουν τους παίκτες, όσο και για να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στις σειρήνες που θα ηχούν έντονα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.