Με τον Τίνο Καντεβέρε εκτός «μάχης» και την ανάγκη για αποτελεσματικότητα στην επίθεση μεγάλη, ο Ισπανός φορ καλείται να πάρει ξανά στις «πλάτες» του το βάρος.
Στο φετινό Άρη τα δεδομένα μπορεί ν’ αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, όμως ένα στοιχείο παραμένει σταθερό: όταν η ομάδα αναζητά λύσεις στην επίθεση, το βλέμμα στρέφεται στον Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός προβλέπεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα στον εκτός έδρας αγώνα (14/3) με τον Πανσερραϊκό και να ηγηθεί της γραμμής κρούσης των «κιτρινόμαυρων», μία εβδομάδα μετά την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση. Η συμμετοχή του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο σηματοδότησε την επιστροφή του μετά από απουσία τριών εβδομάδων — το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μείνει εκτός στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στον Άρη.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν έχει πολλές επιλογές πέρα από το να επενδύσει ξανά στην προσωπικότητα και την ποιότητα του Μορόν. Η φετινή σεζόν, άλλωστε, δεν εξελίσσεται με βάση τα υψηλά στάνταρ που είχε θέσει ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια, όταν αποτελούσε το βασικό σημείο αναφοράς στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη του χρονιά σημείωσε 20 γκολ, με συχνότητα σκοραρίσματος ένα τέρμα ανά 76 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στη δεύτερη σεζόν του βρήκε δίχτυα 18 φορές.
Η συνέπεια του Ισπανού στο σκοράρισμα ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκε η επιθετική λειτουργία της ομάδας. Φέτος, ωστόσο, ο 32χρονος επιθετικός διανύει την πιο «φτωχή» -σε επίπεδο παραγωγής τερμάτων- σεζόν της καριέρας του. Μέχρι στιγμής σκοράρει με συχνότητα περίπου ενός γκολ ανά 403 αγωνιστικά λεπτά, στοιχείο που έχει επηρεάσει και τη συνολική παραγωγικότητα της ομάδας. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Μορόν παραμένει ο πρώτος σκόρερ του Άρη τη φετινή σεζόν. Ένα δεδομένο που αφενός δείχνει το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας από τους υπόλοιπους επιθετικούς και αφετέρου υπογραμμίζει πόσο σημαντικός εξακολουθεί να είναι ο Ισπανός στο επιθετικό πλάνο των «κιτρινόμαυρων».
Με τον Τίνο Καντεβέρε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ο Μορόν καλείται να επωμιστεί ξανά το κύριο βάρος στην κορυφή της επίθεσης του Άρη. Οι τελευταίες δοκιμές του Μιχάλη Γρηγορίου δείχνουν ότι ο Έλληνας τεχνικός επιχειρεί να του δώσει την απαραίτητη αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση, σε μια περίοδο όπου η πίεση μεγαλώνει και οι βαθμοί είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ.
Και σε τέτοιες στιγμές, ο Άρης έχει μάθει να περιμένει από τον Μορόν να βγει μπροστά. Το ερώτημα που περιμένουμε να απαντηθεί στο γήπεδο, είναι: αν και ο Μορόν αισθάνεται έτοιμος να βγει μπροστά; Πάντως, ο Ισπανός φορ έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι διαθέτει το ένστικτο και την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά. Το ζητούμενο είναι να το αισθανθεί και ο ίδιος, να βρει ξανά τον ρυθμό και την αυτοπεποίθησή του στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν, τότε δηλαδή που οι μεγάλοι επιθετικοί συνηθίζουν να μιλούν μέσα στο γήπεδο.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube