Τώρα περιμένει το Κύπελλο, αλλά υπάρχει και μια χαραμάδα ελπίδας... 

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Απριλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Με αποτυχία άρχισε για τον ΠΑΟΚ το κρίσιμο φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο άδοξος αποκλεισμός από τη Μαρσέιγ θα μπορούσε να αποφευχθεί και να μετατραπεί σε ένδοξη πρόκριση. 

Ωστόσο, αυτή η ιστορία αφήνει τελικά ευχάριστα συναισθήματα γιατί η συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας σε 16 αγώνες ευρωπαικής διοργάνωσης δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο. Αλλωστε, από την πορεία του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ προέκυψαν δύο τεράστια κέρδη. 

Τα ουκ ολίγα εκατομμύρια που περνούν στα ταμεία της ΠΑΕ (και πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθούν για την ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ) και η άνοδος της Ελλάδας στη 15η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, που, από τη μεθεπόμενη σεζόν δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στον δεύτερο του ελληνικού Πρωταθλήματος. 

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ δούλεψε για τον εαυτό του. Αν το είχε κάνει νωρίτερα, τα δύο προηγούμενα χρόνια θα πήγαινε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, θα πάει ακόμη και δεύτερος να βγει, δεδομένου ότι στο ελληνικό Πρωτάθλημα των δύο μόνο ανταγωνιστών για τον τίτλο, πρέπει να καταβάλει τεράστιες αυτοκαταστροφικές προσπάθειες για να μην τερματίσει είτε πρώτος είτε δεύτερος. Κι αυτό, φυσικά, ισχύει και για τον Ολυμπιακό.

Τώρα απομένουν οι άλλοι δύο στόχοι. Η κατάκτηση του Κυπέλλου, που, σε πρώτη φάση, απαιτεί πρόκριση επί του Ολυμπιακού και η διατήρηση της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος, με ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας μήπως σταθεί δυνατό να διεκδικήσει και την πρωτιά. Και επειδή το Κύπελλο μπορεί να περιμένει μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, προέχει το σημερινό ματς με τον Αρη. Το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του.

Θα είναι γι’ αυτούς απλά ένα “ζέσταμα” ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό; Θα είναι μια ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες όπως ο Σβαμπ, ο Μιτρίτσα, ο Μουργκ, ο Τσόλακ, ο Μιχάι, ο Βαρέλα και ο Σάστρε; Η θα είναι ένα παιχνίδι κρίσιμο, που θα θελήσουν να το κερδίσουν πάση θυσία, ελπίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα στραβοπατήσει πάλι στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό;

Προσωπικά, προτιμώ το δεύτερο, όπως, φαντάζομαι και οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ, αν όχι όλοι. Πρέπει να σεβαστούμε, όμως, την άλλη προσέγγιση, αν αυτή επιλέξει ο Ρουμάνος κόουτς. Κάτι περισσότερο βλέπει, κάτι περισσότερο ξέρει από εμάς. Και στο κάτω-κάτω, γιατί να μη νικήσουν όποιοι και να παίξουν; Γιατί να μη δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους; Παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είναι κι αυτοί; Γιατί να είναι μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα το να αγωνιστούν οι πιο ξεκούραστοι για να φρεσκαριστούν οι πιο επιβαρυμένοι;

ΥΓ. Για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι ο πιο έξυπνος και πιο εύστοχος επικοινωνιολόγος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.