Τώρα είναι καλός ο Καμαρά;

Βασίλης Βλαχόπουλος25 Οκτωβρίου 2021

Προφανώς είναι αφύσικο για μια ομάδα να σκοράρει σε 52 αγωνιστικά λεπτά ενός αγώνα, όσα τέρματα είχε πετύχει στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά με την ίδια λογική δεν ήταν φυσιολογικό για την ποιότητα που διαθέτει ο Αρης να είχε τόσο περιορισμένη παραγωγή (σχεδόν) σε 500 αγωνιστικά λεπτά.

Σωστά το διατύπωσε ο Ακης Μάντζιος μετά την εμφατική νίκη επί του Παναιτωλικού για τις «ιδιοτροπίες» του ποδοσφαίρου. Η παραγωγή πάντα εξαρτάται από τις κινήσεις, τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα των καθ’ ύλην αρμοδίων και χθες οι έχοντες τη σχετική ευθύνη τα έκαναν όλα υπέροχα.

Από τον Φακούντο Μπερτόγλιο που πρόσφερε τα δύο κερδισμένα πέναλτι κι ένα υπέροχο γκολ, στον Αμπουμπακάρ Καμαρά με τις δύο ασίστ του και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αυτό που πραγματικά άλλαξε στον Μαυριτανό ήταν ότι τον βοήθησαν οι συμπαίκτες του και αυτομάτως, πρόσφερε και ο ίδιος τη χείρα βοηθείας.

Παραμένει ένας περιφερειακός επιθετικός με εξαιρετική υποδοχή μπάλας, ο οποίος βλέπει γήπεδο κι έχει ευκολία στις 30αρες πάσες, σαν αυτή που μοίρασε στο γκολ του Ντάνιελ Σούντγκρεν θυμίζοντας τον… Οδυσσέα στην επιστροφή του στη Ιθάκη καθώς η μπάλα πέρασε μεταξύ έξι παικτών.

Ο Καμαρά, καλός παίκτης ήταν και καλός παραμένει απλά χθες ήταν η πρώτη φορά που είχε γραμμή επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του κι αυτή έβγαλε τις συνεργασίες που περίμενε απελπισμένα ο Ακης Μάντζιος. Κι έτσι ο Αρης (πάντα σε κανονική βαθμολογία) βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τον «φανταστικό» Παναθηναϊκό που πετάει φωτιές (στη Λεωφόρο) κι έναν βαθμό πάνω από τον Βόλο.

Κι αν κανείς βάσει στην εξίσωση το δύσκολο πρόγραμμα του τελευταίου, καλά θα κάνει, αλλά να γνωρίζει ότι ο Αρης αντιμετωπίζει μεγαλύτερη δυσκολία απέναντι στις κλειστές άμυνες παρά κόντρα σε ομάδες με ποιότητα οι οποίες μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν.

Αυτό θα πρέπει να αποδείξει στις δύο επόμενες αγωνιστικές οι οποίες μπορούν να τον εκτοξεύσουν. Απλά θα πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα στην άμυνα γιατί το ένα γκολ που δέχθηκε είναι πλασματικό δεδομένων των κενών που είχε στο πρώτο 20πτο, ανεξαρτήτως του ότι δεν πλήρωσε το τίμημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.