Τοπαλίδης: «Φτιάχνει κορμό η Εθνική, ταλαντούχος ο Τζόλης»

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός, που σύνδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Euro 2004 ως βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ, μίλησε για την Εθνική που χτίζει ο Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τοπαλίδης δήλωσε:

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική ομάδα προσπαθεί να βρει έναν βασικό κορμό για το μέλλον και να γίνονται λίγες προσθήκες.

Όταν βλέπω ατομικά τους παίκτες όλοι είναι καλοί. Όντως ο Τζόλης είναι ταλαντούχος παίκτης αλλά πρέπει να τον δούμε και στο μέλλον.

Το θέμα είναι να βρεθεί κορμός για πιο δύσκολους αντιπάλους. Η Κύπρος έχει μόλις έναν βαθμό στον όμιλό της στο Nations League με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, το Λουξεμβούργο και το Αζερμπαϊτζάν και δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ. Όταν παίζεις με υποδεέστερους αντιπάλους παίζει ρόλο η τεχνική κατάρτιση των παικτών για να διασπάσεις την άμυνά τους. Οι παίκτες έχουν προσόντα αλλά πρέπει να δέσουν ως σύνολο.

Όταν δημιουργείς μια καινούργια Εθνική θέλεις αποτελέσματα. Αν δεν έχεις επιτυχίες, είναι πολύ δύσκολο για τον ομοσπονδιακό».

Για το αν ο Φαν΄τ Σχιπ έπραξε σωστά στο θέμα Σιόβα: «Θα σας πω πως λειτουργούσε ο Ρεχάγκελ. Φώναζε τον ποδοσφαιριστή για να μάθει να τι εννοούσε. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία. Σίγουρα το μεγαλύτερο λάθος ήταν του Σιόβα. Είναι παίκτης, όχι προπονητής. Ίσως ο Ρεχάγκελ να τον καλούσε στην Εθνική. Έχω πολλά τέτοια παραδείγματα που ο Ρεχάγκελ έλεγε στον παίκτη να προσέχει τι λέει στα media. Εκτός από προπονητής, ήταν πολύ ικανός και στις ανθρώπινες σχέσεις. Σε κέρδιζε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.