Τοπαλίδης: «Έχουν τσαγανό οι Έλληνες - Τους βάζω... 10 στην τακτική»

Metrosport Team27 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Τοπαλίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε για την χθεσινή σπουδαία ισοπαλία της Εθνικήςμας κόντρα στην Ισπανία, αλλά και την τακτική που...«αντέγραψε» ο Φάν'τ Σχιπ από τον Ρεχάγκελ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς για την χθεσινή ισοπαλία με την Ισπανία: «Όταν παίζεις με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις. Σωστή η στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα. Όταν μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης όπως η Ισπανία, παίζει με μια ομάδα όπως η Ελλάδα, έχει 77% κατοχή και δεν απειλεί τον τερματοφύλακα μας, τότε τα κάναμε όλα σωστά. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά στατιστικά. Το μόνο που μπορούμε να δώσουμε στην Εθνική, είναι άριστα 10!»

Για την τακτική του Φάν'τ Σχιπ αλά...Ρεχάγκελ: «Εγώ το έλεγα συνέχεια, προερχόμαστε από κακές πορείες, μόνο με καλή άμυνα θα μπορέσεις να κάνεις κάτι. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα μας, δεν μπορούμε εμείς να βάζουμε 2-3 γκολ. Πολλές φορές, ακούμε τους «εξπέρ» να μιλάνε για ομάδες, προπονητές, και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα, πρέπει να παίξει καλή άμυνα, να παίρνει αποτελέσματα, όχι μόνο η Εθνική, και οι άλλες ομάδες. Δεν έχουμε το ποδόσφαιρο των άλλων ομάδων. Και τότε έκαναν κριτική, πως θέλετε να παίξει η Ελλάδα δηλάδη;».

«Οι προπονητές, κάνουν λεπτομερείς αναλύσεις, η στρατηγική ήταν για άριστα 10. Η Ισπανία, έβαλε 6 γκολ στην Γερμανία. Ο δικός μας τερματοφύλακας, δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μια φορά. Έχουν τσαγανό και πάθος οι Έλληνες, αν τους «φτιάξεις» θα βγάλουν αυτό το πάθος και θα έχουμε επιτυχίες. Οι παίκτες μας, είναι αυτού του επιπέδου, αν ήμασταν λίγο καλύτεροι χθες θα μπορούσαμε να πάρουμε και το παιχνίδι, δεν ευθύνεται ο προπονητής, αλλά το υλικό».

Ερωτηθείς για το πως κατάφερνε ο Ρεχάγκελ να τους βγάζει το τσαγανό: «Έδινε πολλά παραδείγματα. Εχθές ας πούμε θα έλεγε : ''Δεν είναι υπεράνθρωποι, 11 είναι αυτοί, 11 και εμείς''. Τους ανέβαζε ψυχολογικά. Εκείνη η ομάδα, ήταν καλύτερη από την σημερινή. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το 2004, το σημαντικό είναι το σήμερα, έχουμε προβλήματα, δεν έχουμε προκρίσεις σε τελικές φάσεις. Αν δεχθούμε γκολ από την Γεωργία, δεν θα μπορούμε να ισοφαρίσουμε εύκολα. Χθες, παρόλο που χάναμε, δεν...ανοίξαμε, περιμέναμε την ευκαιρία. Είναι χαζό να λέμε ότι θα παίξουμε επιθετικά».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον: «Κανέναν ατομικά, ξεχώρισαν όλοι χθες. Άμυνα, δεν είναι μόνο οι 4 πίσω, ήταν όλη η ομάδα. Κάναμε ένα πράγμα πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο μέρος. δεν μπόρεσαν να μας δημιουργήσουν θέματα».

Τέλος, για την αναμέτρηση με την Γεωργιά: «Δύσκολο μάτς, ο όμιλος μας, δεν έχει κάποια ομάδα που μπορούμε να πούμε ότι θα τους κερδίσουμε μέσα - έξω. Μην ξεχνάμε, η Γεωργία θα περνούσε και στο Γιούρο. Όλα τα ματς είναι δύσκολα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.