Τοπαλίδης: «Χαμηλή η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου - Η Εθνική Ελπίδων έχει 20 χρόνια να προκριθεί σε τελική φάση»

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για το Μουντιάλ και την εθνική μας ομάδα. «Ήταν αρκετά τα χρόνια που δεν παίρνει μέρος. Πέσαμε πολύ στην βαθμολογία και τώρα στα προκριματικά του EURO έχουμε δύο μεγαθήρια. Ίσως προκριθούμε μέσω του Nations League, γιατί από τον όμιλο δεν το βλέπω. Γενικά η ποιότητα του ελληνικού ποδόσφαιρου είναι χαμηλή. Αποδεικνύεται και από την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνει δουλειά στις υποδομές. Η εθνική Ελπίδων, που είναι το «οπλοστάσιο» της εθνικής Ανδρών, έχει 20 χρόνια να προκριθεί σε τελική φάση. Πρέπει να κάνουμε καλές υποδομές, όπως έχουν οι Γερμανοί» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό πρέπει να οργανωθεί από την ΕΠΟ, αλλά με την κουλτούρα που έχουμε στην Ελλάδα είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Ο Ότο μιλάει συνέχεια θετικά για την Ελλάδα. Τότε που αποφασίσαμε να φύγουμε βλέπαμε ότι το ποδόσφαιρο πέφτει και γι' αυτό αποχωρήσαμε. Και σήμερα ακόμη ο Ρεχάγκελ μου τονίζει ότι είχαμε τύχη που πέσαμε σε αυτή την φουρνιά. Δεν ήταν σούπερ σταρ, αλλά ήταν πολύ καλοί και μπορούσαν να κοντράρουν τις μεγάλες ομάδες. Μην ξεγελιόμαστε με τις ομάδες που κερδίσαμε στο Nations League. Είναι διαφορετικό να έχεις καλά δομημένο ποδόσφαιρο και άλλο να υπάρχει μία καλή φουρνιά. Ο ΠΑΟΚ πολύ καλά το κάνει αυτό που κάνει με τους νεαρούς. Υπάρχει στρατηγική κάποιων ομάδων που βγάζουν και πουλάνε παίκτες. Η Ελλάδα είναι μικρή σε αριθμό χώρα, δεν γίνεται να μην παράγει ποδοσφαιριστές».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν στο Μουντιάλ υπογράμμισε: «Στη Βραζιλία μέχρι και ο τερματοφύλακας ξέρει μπάλα. Η Γερμανία εκεί που ήταν πεθαμένη, γιατί αν κέρδιζε η Ιαπωνία την Κόστα Ρίκα θα είχε αποκλειστεί, τώρα επιβιώνει. Οταν περάσουν στα νοκ άουτ εκεί θα φανούν όλα. Βλέπω σε καλή κατάσταση και την Ολλανδία και την Αγγλία. Η Αργεντινή παρότι έχασε από την Σαουδική Αραβία, είχε τις φάσεις για να πάρει τη νίκη. Συμφωνώ, πάντως, ότι τα φαβορί είναι η Γαλλία και η Βραζιλία. Ο προπονητής παίζει ρόλο. Εμείς ξέραμε πολύ καλά την ομάδα, ξέραμε τι κίνηση θα κάναμε. Θα μου πεις ότι κίνηση κάνεις θα σου βγει; Όχι. Μετά το 1-0 της Ισπανίας, για παράδειγμα, οι Γερμανοί έκαναν τρία τετ α τετ. Είναι δυνατόν; Από αυτό φαίνεται και η προσωπικότητα της ομάδας.»

Κατέληξε λέγοντας για τα κλειστά ματς της Βραζιλίας: «Όλοι παίζουν άμυνα εναντίον της Βραζιλίας. Η Ελβετία έπαιξε και σκληρά και αμυντικά. Μην ξεχνάμε ότι και οι αντίπαλοι είναι διεθνείς παίκτες, ασφαλώς και θα δυσκολευτούν οι Βραζιλιάνοι, είναι λογικό. Από τους παίκτες που βλέπω και θαυμάζω είναι ο Εμπαπέ. Οχι προπονητικά, σαν φίλαθλος μιλάω. Είναι τρομερή η εκρηκτικότητά του.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.