Τοπαλίδης: «Ανακατεύονται και επηρεάζουν τον προπονητή στις κλήσεις λόγω της κακής πορείας»

Metrosport Team11 Ιουνίου 2021

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την απουσία της Εθνικής ομάδας από το Euro 2020, σχολιάζοντας πως ποδοσφαιρικά η Ελλάδα δεν έχει τις δυνατότητες να βρίσκεται σ’ όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ αποκάλυψε τι του είπε ο Ότο Ρεχάγκελ στην πρόσφατη κουβέντα τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απουσία της Εθνικής:

«Η Ουγγαρία βγήκε 4η στον όμιλό της και 2η στο Nations League και πηγαίνει στο Euro. Αποτύχαμε 100% σ αυτή την προκριματική φάση».

Για το Nations League:

«Δεν είναι καθόλου δίκαιο. Και τα Σκόπια δεν προκρίθηκαν μέσω του ομίλου, τη σοβαρή διοργάνωση δηλαδή. Γιατί να πάρει η οποιαδήποτε ομάδα μέσω του Nations League εισιτήριο; Δεν είναι δίκαιο για εμένα. Όταν δεν αξίζεις να προκριθείς, δεν θα προκριθείς. Γιατί να προκρίνεσαι στη θέση μιας άλλης ομάδας που το άξιζε;».

Για τους λόγους που απέτυχε η Εθνική:

«Ίσως δεν δώσαμε τόσο πολύ σημασία στο Nations League. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάλλιστα τη 2η θέση».

Για τη φιλοσοφία των κλήσεων του 2004 στην Εθνική:

«Ο κάθε προπονητής όταν δημιουργεί μια ομάδα, ένα σύνολο με το οποίο πιστεύει θα έχει επιτυχία, επιλέγει κάποιους παίκτες και δεν το κάνει αυτό κατά κάποιων άλλων. Ο Ρεχάγκελ έδωσε μεγάλη βαρύτητα στους παίκτες που είχαμε στο κέντρο συν τον Τσάρτα σαν επιτελικό παίκτη. Δεν ήταν ποδοσφαιριστής να παίξει αμυντικά. Υπήρχαν παιχνίδια που θέλαμε παίκτες να μάχονται αμυντικά. Όλοι αυτοί οι παίκτες του κέντρου ήταν το κλειδί στις γραμμές μας τότε».

Για το ότι πλέον στην Εθνική γίνονται πολλές διαφορετικές κλήσεις:

«Είναι σοβαρό στοιχείο αυτό. Όταν μια ομάδα δεν τα πάει καλά, όπως και τώρα σ’ αυτή την προκριματική φάση, ή στο Nations League που αποτύχαμε επίσης 100%, ανακατεύονται πολλοί προσπαθώντας να επηρεάσουν τον προπονητή. Επί Ρεχάγκελ δεν ανακατεύονταν κανένας γιατί ήταν επιτυχής και… καβάλα στο άλογο. Από τη στιγμή που επιλέγεις έναν προπονητή θα τον αφήσεις να δουλέψει όπως γνωρίζει εκείνος και θα πάρεις ανάλογα τις αποφάσεις σου».

Για το αν έχει χαμηλώσει ο πήχης:

«Εκείνο που έγινε στα 10 χρόνια στην Εθνική ήταν και μια πορεία που δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχαμε μια πολύ καλή φουρνιά, έναν καταπληκτικό προπονητή. Αν είμαστε ρεαλιστές, δεν είμαστε χώρα να βρισκόμαστε διαρκώς στην τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων. Έχουμε τόσους παικταράδες και δεν τους βλέπουμε; Επικαλούμαι τους παίκτες του κέντρου μας τότε. Εκτός του ότι κέρδιζαν την μπάλα, δεν την έχαναν κι εύκολα. Δεν είναι απόλυτα έτσι τώρα αυτό. Χαιρόμαστε όταν πηγαίνουμε καλά στα φιλικά ματς, αλλά είναι φιλικά».

Για το φετινό Euro και τις προβλέψεις του:

«Έβλεπα όλα τα φιλικά όλων των φαβορί. Πάρα πολύ δυνατή ομάδα είναι η Γαλλία και έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Προχθές όμως στο φιλικό τους μου δημιούργησαν μια αναρχική εντύπωση. Δεν είναι τόσο ομαδικός για παράδειγμα ο Εμπαπέ. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι Ιταλοί από την πορεία μας στον όμιλο. Στον αγώνα στην Ελλάδα ήταν τόσο επιβλητικοί που καμία ομάδα δεν μας έπαιξε έτσι, μας διέλυσαν. Είδα την Ισπανία και οι Πορτογάλοι έχουν καλούς παίκτες, οι Γερμανοί είναι υπολογίσιμοι. Από τα αουτσάιντερ ποντάρω στη Δανία».

Για το αν μίλησε και τι συζήτησε με τον Ότο Ρεχάγκελ:

«Μίλησα με τον Χερ Ότο, κάνεις διακοπές. Μου λέει: «Γιάννη, τώρα που είναι το Euro, οι δικοί μας πάλι δεν προκρίθηκαν ε;». Πάντα λέει «Τα δικά μας τα παιδιά». Μιλάει πολύ ζεστά για την Ελλάδα. Μου είπε ότι οι Γερμανοί δεν είναι το ίδιο αισιόδοξοι με την Εθνική τους ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.