Top Class ο αντικαταστάτης του Καμαρά

Metrosport Team25 Ιουνίου 2022

Ο Αρης έχει ρίξει δίχτυα στα… βρετανικά νερά και είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου του καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι απέχει «εκατοστά» από την τελική συμφωνία με επιθετικό με θητεία ήταν στην Premier League ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Η διαφαινόμενη πώληση του Αμπουμπακάρ Καμαρά διασφαλίσει την οικονομική ρευστότητα ειδικά στη περίπτωση που εξασφαλιστεί ποσό 5+ εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους «κίτρινους» να ενισχύσουν (οικονομικά) τις προτάσεις τους και κυρίως να κοιτάξουν στο… πιο πάνω ράφι για την εύρεση του αντικαταστάτη του και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έκαναν. 

Το πρόσφατο ταξίδι του Θόδωρου Καρυπίδη – μαζί με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Αγησίλαο Τουμαζάτο – είχε τριπλό σκοπό. Τη συνάντηση με τη Φούλαμ για την υπόθεση του Καμαρά, την επαφή με τον ατζέντη του ίδιου του παίκτη όπου η πίεση του τελευταίου για αποχώρηση… δεν έριξε κανέναν από τα σύννεφα και τέλος, η κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον ατζέντη του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον 27χρονο επιθετικό. 

Πληροφορίες θέλουν να έχει (σχεδόν) κλείσει το deal και πρόκειται για έμπειρο επιθετικό με θητεία στην Premier League, αλλά το όνομά του κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό έως ότου υπογραφούν τα συμφωνητικά. Για να γίνει αυτή η διαδικασία θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η πώληση του Καμαρά.

Πέραν αυτού, οι «κίτρινοι» δουλεύουν και την υπόθεση του δεύτερου επιθετικού. Χθες διέρρευσε έντονα το όνομα του 28χρονου Βραζιλιάνου, Λουίς Φελίπε, ο οποίος πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στον ΟΦΗ (έπαιξε σε 13 παιχνίδια και σημείωσε οκτώ γκολ) αλλά τα δικαιώματά του ανήκουν στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

 Η αλήθεια είναι ότι οι Πορτογάλοι είχαν μπλέξει το όνομά του στις μεταγραφικές λίστες του Αρη αλλά οι «κίτρινοι» δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι σχετικό, το ίδιο ισχύει και για χθες. Πρόσφατα ο Φελίπε απάντησε αρνητικά στον ΟΦΗ ενώ η Record έγραψε ότι το μέλλον του είναι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εμπλέκοντας και τον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το αργότερο στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να τελειώσει τουλάχιστον η μία υπόθεση επιθετικού. Στην πραγματικότητα αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τη στοιχειώδη λειτουργία της ομάδας από τη στιγμή που προβλέπεται η αποχώρηση του Καμαρά.

Σήμερα λήγει η προθεσμία της Φούλαμ

Τα media που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό αποκάλυψαν χθες ότι η συμφωνία του Αρη με τη Φούλαμ για την αγορά των δικαιωμάτων του Αμπουμπακάρ Καμαρά εμπεριέχει έναν όρο ο οποίος δίνει το δικαίωμα στην αγγλική ομάδα να πάρει πίσω τον παίκτη σε περίπτωση που «ματσάρει» την προσφορά που έχουν οι «κίτρινοι» στα χέρια τους έως τις 25 Ιουνίου. 

Αυτή η πληροφορία δεν διαψεύστηκε από τον Αρη, γεγονός το οποίο προφανώς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υφίσταται και η προέλευση της πληροφορίας επιβεβαιώνει ότι απομένει να περάσει και η σημερινή μέρα για να ολοκληρωθεί το deal της πώλησης του παίκτη στους Πειραιώτες. 

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές καθώς το αν η Φούλαμ σκοπεύει να «ματσάρει» την πρόταση του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων εξαρτάται από την έγγραφη προσφορά που έχει στα χέρια του ο Αρης.

 Είναι ευνόητο όμως ότι αυτός ήταν ο λόγος της δια ζώσης συνάντησης του Θόδωρου Καρυπίδη με τους εκπροσώπους της Φούλαμ. Για να παρουσιάσει τις προσφορές που έχει στα χέρια του (σ. σ. γιατί η έγγραφη προσφορά ισχύει) και φυσικά να τους ενημερώσει για τις προθέσεις τους. 

Κατ’ επέκταση, αν μέχρι και σήμερα η Φούλαμ δεν ματσάρει την προσφορά του Ολυμπιακού και ο Αρης αποδεχθεί την πρόταση του τελευταίου, αυτομάτως ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα μετακομίσει στον Πειραιά. Και θα μείνει να φανεί το όφελος του Αρη, σε οικονομικό επίπεδο. Χθες πάντως, από το περιβάλλον του Θόδωρου Καρυπίδη διέρρευσε ότι υπάρχει ρήτρα αγοράς 6.000.000 ευρώ επιμένοντας ότι αυτό είναι το ποσό πώλησης του παίκτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.