TOP 10: Οι πιο πλούσιοι πολιτικοί του κόσμου

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2021

Μία έρευνα στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι 10 πιο πλούσιοι πολιτικοί του κόσμου παρουσίασε το «The Richest», από το βασιλιά της Ταϊλάνδης, μέχρι τον μακροβιότερο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, η λίστα περιλαμβάνει κάθε πολιτικό από όλο τον κόσμο που έχει συγκεντρώσει μεγάλο πλούτο.

10. Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Είναι ένας από τους ισχυρότερους δικτάτορες, γνωστός για τη γρήγορη επιτάχυνση της ανάπτυξης του προγράμματος πυρηνικών όπλων στη Βόρεια Κορέα. Η καθαρή περιουσία του υπολογίζεται σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

9. Ιμέλντα Μάρκος

Η Ιμέλντα Μάρκος είναι πολιτικός και πρέσβης των Φιλιππίνων. Ήταν παντρεμένη με τον πρώην πρόεδρο των Φιλιππίνων, Φερδινάντο Μάρκος, μέχρι τo θάνατό του, το 1989. Η Μάρκος έχει καθαρή περιουσία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι γνωστή για τη συλλογή της με περισσότερα από χίλια παπούτσια. Το 2018, η Μάρκος καταδικάστηκε για δωροδοκία σε 42 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο δεν φυλακίστηκε ποτέ.


8. Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει ότι ένας άνθρωπος που πουλάει ηλεκτρικές σκούπες και κατοικίες θα μπορούσε μια μέρα να γίνει πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπηρέτησε ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός μέχρι που παραιτήθηκε το 2011. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ο Μπερλουσκόνι ίδρυσε τη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων ενημέρωσης της Ιταλίας, την Telemilano, η οποία αύξησε την καθαρή περιουσία του πολιτικού στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.


7. Ζονγκ Τσινγκχού

Γνωστός ως ο βασιλιάς των ποτών στην Κίνα, ο Ζονγκ Τσινγκχού είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ομίλου Wahaha και μέλος του Εθνικού Λαϊκού Συμβουλίου στην Κίνα. Ο Τσινγκχού υπήρξε προσωπικότητα με επιρροή στην Κίνα και έχει σχέδια να επεκτείνει την επιχείρησή του σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας. Η καριέρα του ως πολιτικός και επιχειρηματίας του χάρισε μια καθαρή περιουσία 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

6. Σαβίτρι Τζιντάλ

Ένα όνομα που παραμένει ισχυρή φωνή στην Ινδία είναι αυτό της Σαβίτρι Τζιντάλ. Η Τζιντάλ ανέλαβε τις δραστηριότητες του ομίλου Jindal Steel and Power μετά τον θάνατο του συζύγου της Ομ Πρακάς Τζιντάλ το 2005. Υπηρετεί ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενώ οι γιοι της διευθύνουν τη συνεργασία. Είναι μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης στη Χαριάνα και έχει συγκεντρώσει καθαρή περιουσία 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5. Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ

Ένας από τους τελευταίους απόλυτους μονάρχες στον κόσμο, ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος του Μπρουνέι από την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1984. Είναι ο πολιτικός που ξεκίνησε τον νόμο της Σαρία στο Μπρουνέι. Η καθαρή περιουσία που του έχει αποφέρει η πολιτική του θέση, υπολογίζεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν

Ο Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν κατέχει πολλές θέσεις στο γραφείο, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι. Γνωστός φιλάνθρωπος, ελέγχει την Αρχή Επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι, το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, το οποίο του απέφερε καθαρή περιουσία 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

3. Μάχα Βαγιραλονγκόρν

Γιος του βασιλιά Πουμιπόν Αντουνιαντέτ και της βασίλισσας Σιρικίτ, ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν έγινε διάδοχος της Ταϊλάνδης σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο Πρίγκιπας πήγε στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο και εκπαιδεύτηκε στις κορυφαίες ένοπλες υπηρεσίες. Σε ηλικία 69 ετών βρίσκεται στο θρόνο της Ταϊλάνδης, με περιουσία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον τον τρίτο πλουσιότερο πολιτικό στη λίστα.

2. Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο Μπλούμπεργκ είναι Αμερικανός πολιτικός και επιχειρηματίας που διετέλεσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 έως το 2013. Eίναι γνωστός για τη στάση του στη δημιουργία ίσων εργασιακών δικαιωμάτων, ωστόσο, η θητεία του στη δημαρχία ήταν αμφιλεγόμενη. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Bloomberg LP, εταιρείας οικονομικών πληροφοριών και ειδήσεων. Η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται στα 49,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

1. Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Πούτιν διετέλεσε πρόεδρος για δύο θητείες μέχρι το 2008, ενώ το 2012 επανεξελέγη, και από τότε υπηρετεί στην ίδια θέση. Είναι ο πιο ισχυρός πολιτικός στον κόσμο, με την περιουσία του να εκτιμάται πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.