Τοντ: «Είδα πριν μία εβδομάδα τον Σουμάχερ, παλεύει»

Στέφανος Αβραμίδης19 Ιουλίου 2020

Για την πολυετή μάχη που δίνει για την αποκατάστασή του ο Μίκαελ Σουμάχερ μίλησε ο Ζαν Τοντ.

Ο επί σειρά ετών αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari μίλησε στην Daily Mail και αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε πριν από μία εβδομάδα τον Γερμανό επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

«Είδα τον Μίκαελ την προηγούμενη εβδομάδα. Παλεύει. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα είναι σε θέση να τον δει ξανά. Γι αυτό δουλεύουν αυτός και η οικογένειά του» δήλωσε ο Τοντ χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Επίσης ρωτήθηκε για το ποιόν θεωρεί ως τον κορυφαίο οδηγό όλων των εποχών, μιας και ο Λιούις Χάμιλτον πιθανόν να εκθρονίσει τον Σουμάχερ από την κορυφή της λίστας των πρωταθλητών. 

«Αγαπώ τον Μίκαελ, αλλά είναι αδύνατο να πούμε ποιος είναι ο καλύτερος όλων. Υπάρχει ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο Τζιμ Κλαρκ, ο Άιρτον Σένα και ο Μίκαελ. Μπορείς απλά να σκεφτείς αυτό το θέμα από την άποψη του ποιος είναι ο καλύτερος στην εποχή του. Ξέρω ότι μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να σπάσει το ρεκόρ του Μίκαελ σε επίπεδο παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Η Mercedes έχει όλα τα συστατικά για να το καταφέρει. Ειλικρινά δεν με απασχολεί όμως» είπε αρχικά ο Τοντ και συνέχισε:

«Θυμάμαι το 2000 όταν ήμουν με τον Μίκαελ στο βάθρο στη Σουζούκα όταν κέρδισε τον πρώτο του τίτλο με τη Ferrari και του είπα ότι οι ζωές μας δε θα είναι ξανά ίδιες. Είχαμε πετύχει όλα όσα θέλαμε. Μετά από ένα ατύχημα όπως αυτό που είχε ο Μίκαελ, έχει σημασία αν ο Λιούις κερδίσει περισσότερα;».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.