Τον θέλει killer α λα πολωνικά

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι βρήκε τον τρόπο και πάλι να κάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να συζητά για εκείνον, αφού σκόραρε στο ματς της Πολωνίας με την Ουγγαρία. Ωστόσο, το ένστικτο του εκτελεστή που βγάζει ο 24χρονος άσος με την εθνική ομάδα της χώρας του, αποτελεί ξεχωριστό θέμα και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του. 

Ο «Σφίντε» έχει καταφέρει να σημειώσει 6 γκολ στις 14 εμφανίσεις του με το εθνόσημο. Εκανε αρχή κόντρα στην Ανδόρα στον αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ, σκόραρε από μία φορά στα δύο ματς με το Σαν Μαρίνο, πέτυχε τα κρίσιμα γκολ με την Αλβανία και την Ουγγαρία, ενώ είχε σημειώσει τέρμα και σε φιλικό με την Ισλανδία. 

Είναι προφανές ότι με τον Πάουλο Σόουζα στην εθνική Πολωνίας έχει βρει απόλυτα τον ρόλο του και ειδικά εκτελεστικά είναι on fire. Όχι ότι στον ΠΑΟΚ δεν πάει καλά. Μετρά ήδη 17 συμμετοχές, ορισμένες από αυτές (π.χ. στην Δανία με την Κοπεγχάγη) εξαιρετικές, έχει όμως μόλις δύο γκολ. Ενα με τον Απόλλωνα και ένα λίγες εβδομάδες νωρίτερα με τον ΟΦΗ. 

Για τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ τις δύο προηγούμενες σεζόν η επίδοση 17/2 δεν λέει πολλά πράγματα, όταν έχουν προηγηθεί τα 11 γκολ σε 49 παιχνίδια πέρυσι και τα 14 γκολ σε 41 επίσημα παιχνίδια, το 2019-2020.  

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου του έχει βρει έναν ουσιαστικό ρόλο (κάνοντας και ροτέσιον με τον Τσούμπα Ακπομ) στην επίθεση, ωστόσο, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και είναι λογικό, ο 52χρονος τεχνικός να ψάχνεται για ένα Σφιντέρσκι περισσότερο εκτελεστή, αφού έχει αποδείξει ότι το… έχει. 

Μαζί με τους συνεργάτες του, ο Ρουμάνος τεχνικός μελετά και τις εμφανίσεις του στην εθνική Πολωνίας, δουλεύει μαζί του σε πολλά πράγματα στις προπονήσεις και εκτιμά ότι σύντομα θα μπορεί να παίρνει πιο συχνά γκολ και από εκείνον, όπως συμβαίνει τελευταία και με τον Ακπομ.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν, όπως το γεγονός ότι η Πολωνία παίζει συνήθως με δύο φορ. 

Σε κάθε περίπτωση, το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις στην παρουσία του Σφιντέρσκι ως σκόρερ στους αγώνες της ομάδας και αυτό μπορεί να είναι και ένα στοιχείο να εμφανιστεί ακόμη πιο ισχυρός στην συνέχεια ο Δικέφαλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.