Περιμένει «σκληρό ροκ» τον Ολυμπιακό!

Metrosport Team30 Απριλίου 2020

Στα σχοινιά είναι πολύ πιθανό να στριμωχθεί ο Ολυμπιακός από την εμπλοκή του στην υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων για την οποία η ανακρίτρια Παναγιώτα Σπανού έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό του και την διά βίου απαγόρευση ενασχόλησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο.

Και αυτό δεν αφορά μόνο στα εγχώρια δικαιοδοτικά όργανα, αλλά και στα ευρωπαϊκά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου να είναι ορατό.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή της να προσφύγει στο CAS για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων, καθώς από το 2015 που είχε απορρίψει το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και το CAS την προσφυγή του Παναθηναϊκού σε βάρος των «ερυθρολεύκων», έχουν προκύψει πολύ σοβαρά νέα στοιχεία.

Αυτά μελετώνται (τα υπομνήματα και όλο το υλικό φτάνει τις 1000 σελίδες) την περίοδο που διανύουμε εντατικά από την νομική υπηρεσία του Δικεφάλου με στόχο να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του Ολυμπιακού σε UEFA, CAS και την Ενωση των ευρωπαϊκών συλλόγων, την ECA, την οποία... αμέλησε να ενημερώσει η Λίνα Σουλούκου, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Ολυμπιακού και μέλος του δ.σ. της ECA.

Αν κανείς αναρωτιέται ποια είναι τα νέα στοιχεία, θυμίζουμε το βούλευμα του συμβουλίου εφετών, την παραπομπή σε δίκη για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων που ήδη είναι σε εξέλιξη, φυσικά και την εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού που είναι καταπέλτης για τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του, όπως και για τον Ατρόμητο και τον μεγαλομέτοχό του, Γιώργο Σπανό. Ακόμη, η δημόσια τοποθέτηση του ποδοσφαιριστή Αμαραντίδη το 2016 για το περιβόητο Ολυμπιακός-Βέροια του 2013.

Φυσικά, η ίδια η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA έχει την δυνατότητα να παρέμβει και να αποφασίσει την αποβολή του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω στοιχεία, κάτι που άλλωστε έχει κάνει στο παρελθόν με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Φενέρμπαχτσε.

Είναι πολύ πιθανό, βέβαια, μετά την Επιτροπή Δεοντολογίας η υπόθεση να πάει στην Εφέσεων και από εκεί στο CAS και ο ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να την παρακολουθήσει ως το τέλος.

Ο Ολυμπιακός είναι στριμωγμένος και όσο προκύπτουν νέα στοιχεία η θέση του επιδεινώνεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.