Τον «πάτησε» στο δεύτερο, άξιζε μία μεγάλη νίκη

Γιώργος Καστάνης15 Ιανουαρίου 2021

Ηταν καθολική η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο «πάτησε» τον αντίπαλό του, τον έβαλε στην μεγαλη περιοχή του, όμως το δυσάρεστο είναι πως δεν κατάφερε να κερδίσει, δεν κατόρθωσε να πάρει μία μεγάλη νίκη, που την δικαιούνταν αναμφίβολα.

Προηγήθηκε με τον Ινγκασον που προωθήθηκε στην σέντρα του Αντρίγια και αξιοποίησε την κεφαλιά του Ουάρντα, έφθασε κοντά στο δευτερο γκολ και πάλι με τον Ισλανδό στόπερ, πίεσε και προσπάθησε να εδραιώσει την νίκη του. Ηρθε όμως μία τραγικη στιγμή από τον Πασχαλάκη, που έκανε άστοχη έξοδο στο 77΄ στην εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, για να δώσει το δικαιωμα στον Μπα να ισοφαρίσει με καρφωτή κεφαλιά. Το δεύτερο γκολ θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί από τον Τζόλη και να χαρακτηρίζονταν ως … χολιγουντιανής έμπνευσης, όμως το σούτ του θρασύτατου 18χρονου άσου, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, που απλά κοιτούσε την πορεία της μπάλας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να αισθάνεται δικαιολογημένα πικραμένος καθώς δικαιούνταν την νίκη και θα μπορούσε να την κατακτήσει, εάν ήταν πιο τυχερός στις λεπτομέρειες της αναμέτρησης. Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο, με πιο ενδεικτική αυτή του Μουργκ για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό και πιο χαρακτηριστική αυτή του Εμβιλά για τον Ολυμπιακό όταν τα σούτ που επιχείρησε στην διπλή προσπαθειά του, αποκρούστηκαν από τον Πασχαλάκη και το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ κρατά αναμφίβολα την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτή της καθολικής επικράτησής του επι του Ολυμπιακού. Πρέπει όμως να βρεί η ομάδα τον τρόπο να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου ήταν οι Ουάρντα, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης και ο σκόρερ Ινγκασον. Ολη η ομάδα πάντως, με εξαίρεση τον Πασχαλάκη που είχε λάνθασμένες εξόδους, ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα. Η διαφορά των 10 βαθμών διατηρήθηκε, όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιμείνει, να βελτιωθεί, να κερδίσει τα παιχνίδια που ακολουθούν για να διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.