Τον Παπασταθόπουλο τον είδε κανείς;

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2022

Ο Άρης και κυρίως ο κ. Καρυπίδης με δεδομένο ότι θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα και τους ποδοσφαιριστές του πρέπει να επιληφθεί προσωπικά του θέματος του Ζερβίνιο και της κλήσης του στον αθλητικό εισαγγελέα. Ο παίκτης κλήθηκε με την αναφορά του παρατηρητή από τον οποίο και έγινε αντιληπτός , καθώς ο τελευταίος ερεύνησε οπτικά μέσα για να διασταυρώσει το περιστατικό. 

Το πιο πιθανό είναι να τιμωρηθεί ο παίκτης αφού αναφέρεται σε έγγραφο επίσημου οργάνου του ποδοσφαίρου. Όμως το ζήτημα εδώ δεν είναι αν έκανε ο Ζερβίνιο ή όχι την χειρονομία αλλά το κατά πόσο η δικαιοσύνη και τα όργανά της εθελοτυφλούν σε ανάλογες ή και πιο σοβαρές, οφθαλμοφανέστατες περιπτώσεις που όλοι εσκεμμένα αγνόησαν. Δυστυχώς γι’ αυτούς τους «όλους» σήμερα υπάρχουν όχι μόνο οι κάμερες του γηπέδου αλλά και αυτές της τηλεόρασης οι οποίες «πιάνουν» ακόμη και την παραμικρή έκφραση του προσώπου των πρωταγωνιστών. 

Αυτό συνέβη και με την περίπτωση Παπασταθόπουλου το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο του οποίου ο εκνευρισμός μετεξελίχθηκε σ’ ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά του διαιτητή του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Συγκεκριμένα ο τέως συμπαθής στόπερ σε μια κεφαλιά που παίρνει κρατώντας τον αντίπαλό του στην περιοχή των γηπεδούχων ζητά πέναλτι. Στο τέλος του αγώνα ανακάλυψε μια άλλη αστεία φάση και δεν αναφέρθηκε καθόλου στη δική του, αυτή που ο Ρέαμτσουκ από το θρόισμα του ανέμου έκανε βουτιά Αλεξανδρή (οι βουτιές στο ποδόσφαιρο πρέπει να βαπτίζονται και να παίρνουν όνομα). 

Για να επανέρθουμε με το που η μπάλα κατέληξε άουτ ο Παπασταθόπουλος – με την κάμερα να κάνει κοντινό πλάνο πάνω του- έτρεξε στον διαιτητή Γκάμαρη και τον έλουσε κανονικά καταλήγοντας με το άι γ……..!!!! Ο διαιτητής μη θέλοντας προφανώς να μπλέξει με την αρμάδα μέσων παραπληροφόρησης Μαρινάκη, έκανε τον κουφό και φυσικά όχι μόνο δεν τον απέβαλε αλλά δεν του έδειξε ούτε κίτρινη κάρτα. 

Δεν θα μπορούσε άλλωστε διότι είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί να δοθεί κίτρινη για εξύβριση παρά μόνο για διαμαρτυρία. Ο κύριος Καρυπίδης θα πρέπει να συνεπικουρήσει στην υπεράσπιση του παίκτη του παραδίδοντας το εν λόγω απόσπασμα βίντεο της ίδιας αγωνιστικής. Το επιχείρημα είναι ατράνταχτο: έχουμε το οπτικό μέσο που καταδεικνύει την υβριστική συμπεριφορά του Παπασταθόπουλου, το ότι δεν τιμωρήθηκε αν και ο διαιτητής βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής αλλά και όλοι οι αρμόδιοι είδαν το βίντεο του αγώνα, σ΄ ένα παράπτωμα κατά πολύ βαρύτερο από αυτό του Ζερβίνιο. 

Είναι καιρός να υπάρξει VAR και στις παραπομπές προς τιμωρία διότι δημιουργούνται ανισονομίες μέσα στο ίδιο το πρωτάθλημα. Είναι στο χέρι του κ. Καρυπίδη πρώτος να παραδώσει στην δικαιοσύνη έναν πραγματικό ένοχο που δυσφήμισε την εικόνα του ποδοσφαιριστή αλλά και της φανέλας της Εθνικής ομάδας που αγωνίστηκε.

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.