Τον «είχε», μπορούσε και έπρεπε να τον «σκοτώσει»

Δημήτρης Μπούζας07 Φεβρουαρίου 2023

Ηταν καλύτερος. Ένα επίπεδο πιο ψηλά στο πρώτο 25λεπτο, με δημιουργία και κλασικές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ένα δοκάρι σε φάση όχι πιεστική και με ένα λάθος του συμπαθέστατου Ντάντας, σε ένα γύρισμα της μπάλας προς την άμυνα του. Από εκεί και πέρα κάτι εξάρσεις με δίλεπτα και τρίλεπτα και τίποτε περισσότερο. Το σκορ αδικεί κατάφορα τους γηπεδούχους, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο εξ Αθηνών απεσταλμένος της NOVA να μοιράσει τις εντυπώσεις, εξισορροπώντας τα ανισόρροπα. 

Την εικόνα δηλαδή αλλά και τα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε βέβαια διακριτική παρέμβαση του Σαλονικιού συναδέλφου του, που διόρθωνε τα κακώς κείμενα. Ναι, ήταν και άτυχος ο ΠΑΟΚ. Δεν πήρε αυτό που άξιζε. Έχασε ως εκ τούτου την ευκαιρία να προσπεράσει βαθμολογικά την ομάδα της εύνοιας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχασε την επαφή του με τους στόχους τους.

Σαφέστατα σοβαρός λόγος μπορεί να γίνει για τη διαιτησία του Σλοβάκου. Με κορυφαία περίπτωση την «συμπεριφορά» του στο φινάλε του αγώνα και συγκεκριμένα στο κλασικό πέναλτι του Παπασταθόπουλου πάνω στον Σοάρες. Ο Σλοβάκος που… «ξεφωνήθηκε» σκόπιμα από το λιμάνι με καταγγελίες μάλιστα και στην ΟΥΕΦΑ για πιθανή σχέση του με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Μίχελ, φάνηκε αρκετά επηρεασμένος σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, με τάσεις προστασίας των φιλοξενούμενων και υπερβάλοντας σε αυστηρότητα για τους γηπεδούχους. 

Βέβαια το «τελείωσε» όμως στην περίπτωση του πέναλτι αλλά και στη σαστιμάρα του στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και όταν είδε η μπάλα να βγαίνει μπροστά του κόρνερ, επιχείρησε να κάνεις τυφλούς όχι μόνο τους αγωνιζόμενους, αλλά και όλους όσους είχαν την τύχη ή και την ατυχία αν θέλετε να βλέπουν το παιχνίδι. Βιάστηκε πολύ να εξουδετερώσει μια απειλή που θα μπορούσε να του χαλάσει και την προσωπική του διάθεση, αλλά και την αντίστοιχη εκείνων που τον «ξεφώνησαν» για τον ορισμό του. 

Ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μίλησε για κάποιους παίκτες του που θα πρέπει να βάλουν πάνω από τον εαυτό τους την ομάδα. Προφανώς και θα αναφερόταν σε συγκεκριμένους οι οποίοι σε φάσεις που έπρεπε να συνεργαστούν δεν το έκαναν, με συνέπεια να χαθούν καλές ευκαιρίες. Η αποχώρηση του Κουλιεράκη ήταν πλήγμα σε εκείνο το σημείο του αγώνα που έγινε και θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν ο παίκτης απουσιάσει και από άλλα παιχνίδια.

Σε ατομικό επίπεδο ο Κοτάρσκι εκεί που του ζητήθηκε να επέμβει το έκανε με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Σε καλό επίπεδο η απόδοση και του Σοάρες και του Σάστρε. Όπως πάντα Ινγκασον και Κουλιεράκης μέσα στους διακριθέντες, την εικόνα των οποίων συμπληρώνει και ο Αουγκούστο αλλά και ο νεαρός Ντάντας, σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα. Ο Ζίβκοβιτς δεν «μπήκε» στο παιχνίδι και ο Ολιβέιρα μπλοκαρίστηκε από το δίδυμο φρουρών Παπασταθόπουλου – Ντόι, που του έβαλε πάνω του ο Μίτσελ. 

Ο Κωνσταντέλιας έτρεξε, μόχθησε αλλά επιβάλλεται να αρχίσει να κοντρολάρει τον ενθουσιασμό του. Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Νάρεϊ. Το γεγονός βέβαια ότι ο απεσταλμένος εξ Αθηνών προσπαθούσε να μας πει ότι ήταν το «ίδιο» οι δύο ομάδες, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, γιατί σε κάποια αποστροφή του δήλωσε ότι κορυφαίος των ερυθρολεύκων ήταν ο Πασχαλάκης και αντίστοιχα κορυφαίος των γηπεδούχων ο Νάρεϊ. Πως είναι δυνατόν λοιπόν ίσα και όμοια να ήταν τα όσα αποτύπωσαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο αντίπαλοι. 

Η NOVA βέβαια είναι γνωστή για την αντικειμενικότητα της και την αμεροληψία της. Το βιογραφικό της είναι πάρα πολύ βαρύ. Τα ίδια και χειρότερα ασφαλώς συμβαίνουν και με το αντίστοιχο συνδρομητικό την COSMOTE TV, όπως αντίστοιχα και με την κρατική ΕΡΤ. Με δυο λόγια λοιπόν, καταλήγουμε σε αυτά που αναφέρουμε στον τίτλο μας: Τον «είχε», μπορούσε και έπρεπε να τον «σκοτώσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.