Το αξεπέραστο πρόβλημα στο γκολ και τα group therapy

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2022

Τα group therapy διαδέχονται το ένα το άλλο, ο Αρης παραμένει… διαζευγμένος με τα αντίπαλα δίχτυα εντός του 2022 ενισχύοντας το διαχρονικό πρόβλημά του, οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ότι βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και με χαμηλότατο βαθμό αυτοπεποίθησης, παρόλ’ αυτά η ενίσχυση στη θέση του φορ ή με παίκτη που έχει ως στοιχείο το γκολ παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Βάσει λογικής, η ενίσχυση της ομάδας στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο θα έπρεπε να αρχίσει με τη θέση του φορ. Ειδικά από τη στιγμή που ήταν γνωστή η απουσία του Αμπουπακάρ Καμαρά από τον περασμένο Νοέμβριο. Κι όμως, δεν έγινε. Κι έτσι ο Αρης δεν έχει βρει γκολ εντός του 2022, παραμένει στην προτελευταία θέση του στατιστικού πίνακα (στη Superleague) στον οποίον απεικονίζονται οι ομάδες που εκμεταλλεύονται τις τελικές προσπάθειές τους και διατηρεί μία από τις χειρότερες επιθέσεις του Πρωταθλήματος. Αν δηλαδή εξαιρέσει κανείς τα γκολ που ήρθαν από εκτελέσεις πέναλτι, σε 17 αγώνες οι «κίτρινοι» έχουν πετύχει 12 γκολ σε ροή αγώνα!

Αυτό το πρόβλημα μοιάζει αξεπέραστο, με τρανταχτό επιχείρημα αυτό που έγινε στον πρώτο αγώνα με τη Λαμία. Τις 16 τελικές προσπάθειες για το απόλυτο μηδέν σε επίπεδο παραγωγικότητας. Χθες, ο Θόδωρος Καρυπίδης, βρέθηκε και πάλι στην προπόνηση της ομάδας, αυτή τη φορά για να μιλήσει με τους Γκάμα, Ντιαγέ, Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία και να τους εμψυχώσει καθώς η τακτική των φωνών μπορεί να αφύπνισε μεν την ομάδα, αλλά δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα. 

Η αλλαγή τακτικής έγινε γιατί είναι ευδιάκριτο πλέον ότι άπαντες έχουν αρχίσει να υποχωρούν στην ασφυκτική πίεση, νιώθουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτροχιασμού της ομάδας, γι’ αυτό και ο Ακης Μάντζιος ζήτησε απ’ όλους να περιορίσουν το εύρος του βλέμματός τους και να επικεντρωθούν μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Ουσιαστικά, ο Αρης θα ψάξει κάπου να πιαστεί, να αντλήσει ψυχολογία, μπας και αλλάξει το κλίμα στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.