Τον χάνει πάνω που είχε βρει πατήματα

Γιώργος Στράντζαλης13 Σεπτεμβρίου 2022

Η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Αστέρα ανάγκασαν τους ανθρώπους του Αρη να… χαμογελάσουν ξανά για τον Αργεντινό

Η παρουσία του τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και προχθές στον κεντρικό άξονα αποδείχθηκε πολύτιμη, ειδικά στην Τρίπολη που κλήθηκε να υπηρετήσει έναν διαφορετικό ρόλο, ως εσωτερικός μέσος δίπλα στον Μάνου Γκαρθία.

Ανταποκρίθηκε σωστά στα καθήκοντά του και στις αγωνιστικές ευθύνες που είχε τόσο ανασταλτικά, δίνοντας στηρίγματα στον Ντουκουρέ, όσο και επιθετικά όπου έβγαλε συνεργασίες με Μάνου Γκαρθία και Μαντσίνι και βοήθησε στην προώθηση του παιχνιδιού από τον άξονα, καταγράφοντας έξι σωστές μεταβιβάσεις στην επίθεση (σσ τις περισσότερες κατέγραψε ο Μάνου Γκαρθία με οκτώ). 

Δεν έλειψαν βέβαια και τα λάθη του, με τα οποία αδικεί τον εαυτό του και κυρίως την προσπάθεια που έκανε. Το πρώτο η ομάδα δεν το πλήρωσε, στη φάση του 47’ όπου ο Εμπακατά γλίτωσε τον Αρη από την ισοφάριση με τη διπλή του απόκρουση πάνω στη γραμμή, το δεύτερο όμως θα το “πληρώσει” λόγω της απουσίας του στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η απερισκεψία του Ματέο Γκαρσία στη φάση του 77’, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για το σκληρό-αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Καρμόνα - στερεί από τον προπονητή την παρουσία του στο ντέρμπι. Κρίνοντας από την θετική παρουσία που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και το γεγονός ότι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος (και) την Κυριακή, είτε στη μεσαία γραμμή είτε στα άκρα, η αποβολή του... κόβει τη φόρα και τα πατήματα που είχε αρχίσει να βρίσκει μετά από την κακή εκκίνηση που πραγματοποίησε στη σεζόν καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των αγώνων που χρησιμοποιήθηκε, κυρίως στους ευρωπαϊκούς αγώνες με την Μακάμπι.

Δεδομένα ο Αρης θα συνεχίσει να στηρίζει την επένδυσή του αλλά και ο ίδιος ο Ματέο οφείλει να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.