Τόμας Μίλερ, ο «βασιλιάς» στις ασίστ

Δημήτρης Μπασμπαρέλας07 Ιουνίου 2020

Ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου έθεσε νέο μεγάλο ρεκόρ στην Bundesliga, αφού έφτασε πλέον τις 20 ασίστ μετά από την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-2).

O «βασιλιάς» στις ασίστ, όπως τον χαρακτηρίζει το επίσημο σάιτ της γερμανικής Λίγκας.

Ετσι, προσπέρασε το προηγούμενο, το οποίο κατείχε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με τη Βόλφσμπουργκ από το 2014/15.

Ο Μίλερ είχε 18 ασίστ πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι στο Λεβερκούζεν, αλλά τροφοδότησε τον Γκορέτσκα στο 2-1, ενώ έκανε το ίδιο και με τον Λεβαντόφσκι στο 4-1 (του έχει μοιράσει οκτώ γκολ με τις πάσες του).

Ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος δεν θα μπορέσει να επεκτείνει το ρεκόρ του την επόμενη αγωνιστική, λόγω τιμωρίας, έχει εμφανιστεί και στις 30 αναμετρήσεις της Μπάγερν στη φετινή Bundesliga.

Είχε ήδη δημιουργήσει νέο ρεκόρ στο 5-0 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ την περασμένη εβδομάδα με τη 18η ασίστ, νούμερο, που ουδείς είχε φτάσει ποτέ στο ίδιο χρονικό σημείο μίας σεζόν από τότε, που άρχισε η συλλογή δεδομένων το 1992/93.

Ο Μίλερ, υπό τον Χάνσι Φλικ, βρήκε ξανά τον εαυτό του και έχει εμπλακεί άμεσα σε περισσότερα γκολ (22) από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Μπάγερν, από τότε που ο νέος προπονητής ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019, σημειώνοντας επτά τέρματα και συνεισφέροντας 15 ασίστ σε 18 αναμετρήσεις.

Μετά τις 20 του Μίλερ, ακολουθούν οι Σάντσο της Ντόρτμουντ με 16 και ο Αζάρ επίσης της Ντόρτμουντ με 13.

Φυσικά, τόσες ασίστ δεν έχει κανείς άλλος παίκτης στα πέντε κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.