Τόμας και Σαμάτα «φτιάχνουν» τους πλάγιους και τους χαφ του ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΣ ήταν αποτελεσματικός αφού σκόραρε τρεις φορές με 10 τελικές όμως πίσω από αυτό το στατιστικό, έρχονται δύο επιμέρους στοιχεία που χρήζουν διαφορετικής «ανάγνωσης». Οι παίκτες που μοιράστηκαν τον χρόνο στην κεφαλή της επίθεσης, Μπράντον Τόμας και Αλί Σαμάτα όχι μόνο δεν σκόραραν αλλά δεν είχαν καν τελική προσπάθεια. Κι όμως, είχαν αμφότεροι πολύ ουσιαστική προσφορά στη νίκη της ομάδας τους.

Ο Μπράντον Τόμας πιστώθηκε δύο ασίστ για τα γκολ του Κωνσταντέλια ενώ ο Αλί Σαμάτα δημιούργησε το γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με το οποίο «κλείδωσε» ο ΠΑΟΚ τη νίκη. Ακόμη κι έτσι έχει ενδιαφέρον το ότι ο πρώτος στα 75 και ο δεύτερος στα 21 λεπτά παρουσίας τους στον αγωνιστικό χώρο, δεν βρήκαν ούτε μία φορά την ευκαιρία να απειλήσουν. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά με το μικρό, έστω, δείγμα γραφής των πέντε αγωνιστικών δεν μοιάζει να είναι.

Ο Σαμάτα χωρίς τελική σε 139 λεπτά

Ήταν βασικός μόνο στο ένα από τα πέντε ματς Πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ (με τον Άρη) και η παρουσία του στα τρία από τα υπόλοιπα στα οποία είχε συμμετοχή (δεν έπαιξε με την Κηφισιά) δεν ξεπέρασε τα 24 λεπτά (με τον ΟΦΗ). Ο Αλί Σαμάτα όμως εκτός του ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη λογαριασμό με τον ΠΑΟΚ (σε εννιά ματς Superleague και Conference League), μοιάζει να είναι μακριά από το γκολ αφού δεν έχει καν ευκαιρίες.

Χθες στα Γιάννενα μπήκε και κινήθηκε πολύ καλά αλλά εκτός περιοχής και κάπως έτσι ήρθε η ασίστ για το γκολ του Ζίβκοβιτς. Ωστόσο δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι σε 139 λεπτά παρουσίας στα τέσσερα παιχνίδια Πρωταθλήματος που αγωνίστηκε, δεν είχε καν τελική! Είναι θέμα που ο καθένας μπορεί να «διαβάσει» όπως θέλει και μία από τις πιθανές αναγνώσεις είναι ότι ο Σαμάτα –κάτι που ισχύει σε ένα βαθμό και για τον Μπράντον Τόμας- φτιάχνει το παιχνίδι των πλάγιων επιθετικών και των χαφ του ΠΑΟΚ. Όχι απαραιτήτως «γράφοντας» ασίστ όπως χθες, αλλά ανοίγοντας χώρους με τις κινήσεις τους.

Φτάνει όμως αυτό για τον ΠΑΟΚ; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο μπορεί ο καθένας να έχει διαφορετική προσέγγιση και εκτίμηση. Το να μπουν περισσότερο στις φάσεις και κυρίως στα γκολ οι φορ του, δεν μπορεί παρά να είναι ένα ζητούμενο. Ο ΠΑΟΚ πάντως μετράει οχτώ γκολ σε πέντε ματς Πρωταθλήματος και 24 γκολ σε 12 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όσο για το τι άφησαν οι πρώτες πέντε αγωνιστικές της Superleague σε στατιστικό επίπεδο για τους τρεις –μαζί με τον Στέφανο Τζίμα- φορ του Δικέφαλου…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.