Τόλης Τερζής, ένας πιστός στρατιώτης

Παναγιώτα Χαλκιά28 Αυγούστου 2023

Λακωνικός επέλεξε να είναι στο «αντίο» του ο Τόλης Τερζής. Έχοντας κατεβασμένο το κεφάλι και με σταυρωμένα τα χέρια ο Έλληνας προπονητής ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν εδώ και περίπου επτά μήνες και ιδιαίτερα τον Θόδωρο Καρυπίδη, ευχήθηκε στο σύλλογο να πετύχει του στόχους του και έκλεισε την πόρτα πίσω του.

Η νέα ήττα του Άρη από τη Λαμία στη Φθιώτιδα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League οδήγησε τον Τόλη Τερζή στην πόρτα της εξόδου. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα των «κιτρίνων» σε ισάριθμα παιχνίδια καθώς δεν κατάφεραν να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από το Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ και νωρίτερα είχαν ηττηθεί από τη Ντιναμό Κιέβου και αποχαιρέτησαν την Ευρώπη.

Ο Έλληνας τεχνικός λειτούργησε σαν πιστός στρατιώτης της ομάδας. Κάθε φορά που ο πάγκος έμενε κενός, καθόταν στη θέση που έκαιγε και φρόντιζε να δίνει δύναμη, να αλλάζει την ψυχολογία των παικτών και να τους υπενθυμίζει σε ποια ομάδα βρίσκονται.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2023 κλήθηκε για έκτη φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Χωρίς φόβο και με πίστη στις δυνατότητες του φόρεσε τη φόρμα του και έκατσε στην άκρη του πάγκου. Έμεινε εκεί για 203 ημέρες, πανηγύρισε οχτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και 11 ήττες σε 22 παιχνίδια και χρησιμοποίησε 34 παίκτες.

Αυτή η φορά ήταν διαφορετική. Αντικαθιστώντας τον Άλαν Πάρντιου, ήξερε ότι πρέπει ο διακόπτης να γυρίσει και η ομάδα να εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Στο φινάλε του περσινού πρωταθλήματος έφερε τον Άρη στην πέμπτη θέση με το ευρωπαϊκό εισιτήριο ανά χείρας. Η διοίκηση αποφάσισε να τον εμπιστευτεί, να του δώσει τα κλειδιά και την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του σύνολο.

To ρόστερ άλλαξε αρκετά. Για ακόμη μια χρονιά έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις αλλά οι στόχοι της ομάδας έμειναν οι ίδιοι. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» μόνοι τους έβαλαν τρικλοποδιές στον εαυτό τους. Το πρώτο σκαλοπάτι ήταν η Ευρώπη αλλά λίγο η κλήρωση, λίγο η τύχη και λίγο η μπάλα που δεν έμπαινε, τους έστειλε νωρίς εκτός.

Οι «κίτρινοι» έστρεψαν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πρώτη έξοδος ήταν επικίνδυνη και οι πρώτοι βαθμοί χάθηκαν. Μπορεί να ήταν καλύτεροι, να δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά η μπάλα μπήκε στα δίχτυα μια φορά λιγότερη σε σύγκριση με τον ΟΦΗ και η ήττα με 3-2 ήρθε. Στη δεύτερη εκτός έδρας δοκιμασία ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Λαμία για να πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών και να αφήσει τον Άρη για δεύτερο παιχνίδι χωρίς νίκη. Το αποτέλεσμα; Το μηδέν στο βαθμολογικό πίνακα. Κάπου εκεί ο Έλληνας τεχνικός κατάλαβε ότι ο κύκλος έκλεινε και η ανάγκη για μια αλλαγή ήταν επιτακτική. Κάθισε μπροστά από το μικρόφωνο απόλυτα συνειδητοποιημενος και ανακοίνωσε την αποχώρηση του. 

Ο Τολης Τερζής ανέλαβε να καθοδηγήσει το σύνολο μετά τη φυγή των Ερέρα, Παντελίδη, Ένινγκ, Μάντζιου, Μπούργος και Πάρντιου. Στην πρώτη του θητεία έμεινε εννέα ημέρες και κάθισε στον πάγκο μόλις σε ένα παιχνίδι. Η δεύτερη κράτησε 42 και μέτρησε δύο ήττες, μια νίκη και μια ισοπαλία ενώ την τελευταία φορά η παραμονή διήρκησε τρεις ημέρες και καθοδήγησε την ομάδα σε ένα παιχνίδι. Μετά τη φυγή του Απόστολου Μάντζιου βρέθηκε ξανά στην άκρη του πάγκου για επτά ημέρες, όπου και κατέγραψε μια ισοπαλία. Στην πέμπτη του θητεία έμεινε 15 ημέρες και μέτρησε δύο παιχνίδια, μια νίκη και μια ισοπαλία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.