Τη δεύτερη ευκαιρία τους θα έχουν για να περάσουν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μετά την 5η θέση που κατέλαβαν στα προκριματικά της δικώπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κωπηλατοδρόμιο Sea Foresrt Waterway του Τόκιο.
Τα δυο κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα τους σε ολυμπιακό αγώνα παρουσιάστηκαν με αρκετό άγχος , δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς στην 4η θέση και εκτός διεκδίκησης των τριών πρώτων εισιτηρίων που οδηγούσαν απευθείας στα ημιτελικά.
Έτσι ανέκοψαν ταχύτητα προκειμένου να κρατήσουν δυνάμεις για τον αυριανό επαναληπτικό τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση 7:33.94 . Τα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά πήραν οι Καναδάς (7:18.34), Ρουμανία (7:20.36) και Ιταλία (7:22.79) ενώ την 4η θέση πήραν οι ΗΠΑ (7:26.95) που θα αγωνιστούν επίσης μαζί με το ελληνικό πλήρωμα στον επαναληπτικό ο οποίος θα γίνει αύριο Κυριακή στις 09:50 τοπική , 03:50 ώρα Ελλάδας.
Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα στον αυριανό επαναληπτικό θα αγωνιστούν οι Ιρλανδία (σήμερα έκανε 7:24.71) και Κίνα (σήμερα έκανε 7:45.55) με τη μία βάρκα να μένει εκτός ημιτελικού.
Η Μαρία Κυρίδου , κι ενώ η Χριστίνα Μπούρμπου κλήθηκε από το αντιντόπινγκ , τόνισε μετά την κούρσα «Ξεκινήσαμε την κούρσα δυνατά να δούμε που θα είμαστε με τα υπόλοιπα πληρώματα πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε στο πρώτο μισό της κούρσας, ύστερα όμως δεν δώσαμε το 100% γιατί θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ότι υπήρχε λίγο άγχος υπήρχε.
Εγώ προσωπικά το διαχειρίστηκα καλά το άγχος μου. Πιστεύω πιο πολύ ήταν ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί πως θα διαχειριστούμε τη κούρσα, μάλλον το είχαμε συνεννοηθεί αλλά δεν βγήκε ακριβώς το ίδιο οπότε εντάξει πάμε για αύριο να πετύχουμε το 100% κι ότι καλύτερο . Είμαι αισιόδοξη . Το πλάνο για την κούρσα είναι καλό απλά αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα θα το πάμε ως το τέλος».
Μια μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη θα αγωνιστούν στα προημιτελικά του σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου μετά απόφαση των διοργανωτών να φέρουν όλο το πρόγραμμα της Δευτέρας για την Κυριακή μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Έτσι αφού αγωνιστούν στον επαναληπτικό της δικώπου στις 09:50 τοπική (03:50 ώρα Ελλάδας) οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου θα πάρουν σειρά αρχικά η Αννέτα Κυρίδου στις 11:20 τοπική (05:20 ώρα Ελλάδας) και μετά ο Στέφανος Ντούσκος στις 11:40 (05:40 ώρα Ελλάδας) .
Η Αννέτα Κυρίδου θα αγωνιστεί στη 3η προημιτελική σειρά στον 2ο διάδρομο με αντιπάλους την Τσόου από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο , την Αράνα Τόρο από το Πουέρτο Ρίκο , την Κλίμοβιτς από την Λευκορωσία , την Λόμπνιγκ από την Αυστρία και την Σούβερ από την Ολλανδία. Οι αθλήτριες που θα πάρουν τις τρεις πρώτες θέσεις θα σφραγίσουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.
Στην πρώτη προημιτελική σειρά των ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί στη 2η σειρά έχοντας ως αντιπάλους την Αντονιέλι από το Μονακό , τον Αιγύπτιο Ελμπανά , τον Σαουδάραβα Αλιρεζά αλλά και τους Ντι Μάουρο από την Ιταλία , Μπόρχ από τη Νορβηγία. Τα τρια πρώτα εισιτήρια δίνουν την πρόκριση στον ημιτελικό.