Το… ζοριλίκι του Ραζβάν!

Αρις Νικολάκης17 Μαΐου 2022

Οι δυσκολίες άλλους ανθρώπους τούς σπάνε κι άλλους τους κάνουν, να σπάνε ρεκόρ! Θεωρούμε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου – ως άνθρωπος κι ουχί ως προπονητής – έχει την αντοχή στις δυσκολίες. Αυτή εξάλλου έβγαλε τον ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο στις αρχές της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Αυτή – ως μεγάλη προσδοκία πλέον, του κόσμου του – μπορεί, να τον βγάλει ξανά από ένα ακόμη αδιέξοδο στα τέλη της ίδιας περιόδου.

Εάν είναι η δεν είναι ένας προπονητής καλός ο Ρουμάνος, τα αποτελέσματα της δουλειές του το κρίνουν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη πρώτη του θητεία στον πάγκο του ΠΑΟΚ φυσικά, αποδείχθηκε λίαν καλός! Στην δεύτερη; 

Τα (αναμενόμενα…) αποτελέσματα θα κρίνουν. Αποτελέσματα, υπό άκρως αντίξοες συνθήκες. Ήτοι γιγαντιαίες δυσκολίες για τις οποίες σοβαρή ευθύνη φέρει ο ίδιος. Στην ουσία «φίφτι-φίφτι» είναι οι ευθύνες διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας για τις μη μεταγραφές (sic). Ως εκ τούτου για το ελλιπές… Το ελλιπέστατο εφετινό ρόστερ!

Ο Ρουμάνος ως άνθρωπος δεν έσπασε από τις δυσκολίες στη μέχρι τώρα πορεία του. Με την κατάκτηση της δεύτερης (της… παρηγοριάς) θέσης του Πρωταθλήματος και με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα μπορέσει μάλιστα, να σπάσει ρεκόρ.

Ο ΠΑΟΚ πάντως, δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν είναι σε αυτήν που ήταν, όταν έφθανε στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ και στον Τελικό του Κυπέλλου. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως αυτή η αγωνιστική κατάσταση, τον στρίμωξε πολύ πριν τον τελικό του Κυπέλλου, με τον τελικό (για τον ΠΑΟΚ τέτοιος είναι ο αποψινός αγώνας στην Τούμπα) του Πρωταθλήματος.

Φυσικά, η κατάκτηση του Κυπέλλου μετρά – δεν συζητείται καν – περισσότερο από την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Για τον ΠΑΟΚ όμως, δεν τίθεται θέμα επιλογής. Ή το ένα ή το άλλο; Ο ΠΑΟΚ τα θέλει και τα δύο…

Είναι λοιπόν, καθαρά θέμα διαχείρισης ρίσκων με παίκτες στον αποψινό Τελικό. Αυτόν της Τρίτης, με το μυαλό στου Σαββάτου. Αυτή η διαχείριση - στην άκρη του ξυραφιού - ενός ρόστερ με επανακάμψαντες τραυματίες, με κατάκοπους μη τραυματίες (sic) είναι ένα θέμα υψηλότατης δυσκολίας διαχείρισης χαρακτήρων. Και δεν αφορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως προπονητή. Τον αφορά ως άνθρωπο. Με λίγα λόγια Η ανθρώπινη επαφή… Η σχέση ανθρώπων κι ουχί ο προπονητής – όποιος κι εάν είναι – μπορεί, να αποτελέσει «κλειδί» για να ξεκλειδωθεί η κακή αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ.

Όταν η ζωή σε ρίχνει κάτω έχεις δυο επιλογές. Η να μείνεις ή να σηκωθείς. Ο Ρουμάνος προπονητής – ως άνθρωπος επιμένουμε – προτιμά σαφώς την επιλογή, να σηκωθεί. Δεν το λέμε εμείς. Τα γεγονότα το λένε. Ως εκ τούτου δεν είναι ουτοπία… Προσδοκία των φίλων του «δικέφαλου» είναι ως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα σηκώσει πάλι, ψηλά την ομάδα τους.

Ζώντας και λειτουργώντας πάντως επικινδύνως. Vivere pericolosamente, κατά πως λένε οι Ιταλοί! Ήτοι, παίρνοντας πολλά ρίσκα απόψε…

Φυσικά, δε θα θυσιάσει παίκτες του τελικού του Σαββάτου στον τελικό της Τρίτης. Δε θα θυσιάσει συνάμα, τον τελικό της Τρίτης για τον τελικό του Σαββάτου. Δύσκολη… Στρυμωγμένη, πολύ στρυμωγμένη περίπτωση… Ζόρικη, πολύ ζόρικη για τον Ρουμάνο προπονητή και την ομάδα του.

Για να θυμηθούμε εδώ και να θυμίσουμε την – δια χειλιών από Τζον Κένεντι μέχρι Τζον Γουέιν - κλασσική αμερικάνικη ατάκα: When the going gets tough, the tough get going. Όταν ζορίζουν τα πράγματα, οι ζόρικοι συνεχίζουν!

Ε, κι ο ΠΑΟΚ στο ζοριλίκι του Ραζβάν ποντάρει, για να συνεχίσει…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.