Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να μην «μολύνει» και την επόμενη σεζόν

Δημήτρης Κανελλάκης02 Ιουλίου 2020

“Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίπαλο προχθές. Για τον Αρη η σεζόν είχε τελειώσει την περασμένη Τετάρτη. Πολλοί παίκτες του, για διάφορους λόγους, δεν ήταν στην διάθεση του Ενινγκ, κι οι περισσότεροι απ' αυτούς που ήταν ήξεραν πως μετά από 2-3 μέρες τα συμβόλαιά τους λήγουν και δεν θα ανανεωθούν.

Αυτόν τον Αρη νίκησε ο ΠΑΟΚ με άνεση. Και το επισημαίνω όχι για να μειώσω τη νίκη του, αλλά για να μην θεωρήσουν κάποιοι ότι ξαφνικά η ομάδα του Φερέιρα έγινε και πάλι σούπερ ανταγωνιστική, αίφνης ανέβασε ταχύτητα σε επίπεδα που μας είχε συνηθίσει την προηγούμενη διετία και για τον Πορτογάλο προπονητή υπήρξε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Ή, αν έγινε και η δική μου προσέγγιση είναι λάθος, ας περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια, αυτά που θα κρίνουν τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ ώστε να σιγουρευτούμε”

Αυτά έγραφα στο άρθρο μου την Τρίτη 30 Ιουνίου, επειδή πραγματικά δεν μπορούσα να καταλάβω πού βασιζόταν σχόλια που παρουσίαζαν τον ΠΑΟΚ σαν να είχε κάνει κάτι φοβερό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, το οποίο προεξοφλούσε ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη και στο ματς με την ΑΕΚ και θα “κλείδωνε” την δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

Συμπλήρωνα, μάλιστα, στο άρθρο μου της επόμενης ημέρας, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, λίγες ώρες πριν από το ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ότι “για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει καμία σχέση, ως προς την αγωνιστική δυναμική, με τον Ολυμπιακό, όμως, δεν είναι και ένας τόσο εύκολος αντίπαλος όπως ήταν για τον ΠΑΟΚ ο Αρης πριν τρεις μέρες στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Η ΑΕΚ έχει προκριθεί στον τελικό, έχει ισχυρότατο κίνητρο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και ξέρει ότι σήμερα στην Τούμπα θα κριθούν πολλά για τον στόχο της στα πλέι οφ.

Δεν είναι αδιάφορη, δηλαδή, δεν είναι... άδεια λόγω μιας αποτυχίας που την έβγαλε εκτός στόχου.

Άρα, δεν δικαιούται ο ΠΑΟΚ να την υποτιμήσει”

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ο ΠΑΟΚ δεν την υποτίμησε. Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, κατώτερος των περιστάσεων. Οχι επειδή δεν ήθελε, αλλά επειδή, όπως κατ' επανάληψη έχει συμβεί στη διάρκεια αυτής της σεζόν, δεν μπορεί.

Σε ό,τι με αφορά, έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, εδώ και μήνες όχι τώρα, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έκλεισε ο κύκλος της, που δεν εμπνέει, που ο προπονητής της δεν έχει έλεγχο της κατάστασης, που πολλοί από τους παίκτες δεν έχουν την φρεσκάδα, την διάθεση, τον... νταλκά για να διεκδικήσουν με πάθος κι αυτή την σεζόν όσα διεκδίκησαν και κατέκτησαν τις προηγούμενες.

Η εικόνα και τα αποτελέσματα δικαίωσαν όλες αυτές τις απόψεις το τελευταίο εξάμηνο και, φυσικά, δεν θα αλλάξει κάτι ακόμη κι αν γίνει ένα θαύμα στις επόμενες αγωνιστικές που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να... σώσει, τουλάχιστον, την δεύτερη θέση.

Διότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, με αυτή την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει, το πιθανότερο είναι ότι θα χαθεί και ο τελευταίος στόχος...

Γι' αυτό και στον ΠΑΟΚ το μόνο που πρέπει να σκέφτονται, είναι πώς θα σχεδιάσουν την επόμενη σεζόν, με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και έχοντας κάνει την αξιολόγηση για την σωρεία λαθών που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να μην τα επαναλάβουν.

Για όποιον στον ΠΑΟΚ δεν το έχει καταλάβει ακόμη, ο ανταγωνισμός στις εγχώριες διοργανώσεις δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ήταν τις σεζόν 2017-2018 και 2018-2019.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ισχυρός αγωνιστικά αυτή την σεζόν και το πιθανότερο είναι πως θα εμφανιστεί ακόμη ισχυρότερος την επόμενη, ενώ και η ΑΕΚ σίγουρα θα είναι με αξιώσεις στο παιχνίδι.

Οπότε, δεν επιτρέπεται κανένα λάθος από δω και πέρα, αφού ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του και θα πρέπει οι επιλογές να έχουν την μικρότερη δυνατή πιθανότητα αποτυχίας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.