Είναι τόσο μεγάλη η αγωνιστική ισχύς του ΠΑΟΚ που αυτονόητα από αυτόν εξαρτώνται όλα...

Δημήτρης Κανελλάκης09 Φεβρουαρίου 2024

Ντέρμπι με τεράστια σημασία για τη μάχη του τίτλου είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Με τα έως τώρα δεδομένα πρόκειται για τις δύο ομάδες που δείχνουν να διαθέτουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αν και ο ΠΑΟΚ, είναι ξεκάθαρο, νομίζω, ότι δείχνει αυτή την περίοδο ότι βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από την ΑΕΚ σε αγωνιστική δυναμική, σε σταθερότητα, αξιοπιστία, συνέπεια.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά για όλο το υπόλοιπο της σεζόν, αυτό είναι: πώς θα διατηρήσει αυτά τα εξαιρετικά στοιχεία που διαθέτει και που τον έχουν καταστήσει πρώτο φαβορί για τον τίτλο στην Super League, που τον έχουν κάνει τόσο ελκυστικό. Όχι μόνο για τους δικούς του φιλάθλους, αλλά και για τον καθένα που αγαπάει το ποδόσφαιρο, που θέλει να βλέπει θέαμα, που θέλει να απολαμβάνει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Κωνσταντέλιας -και όχι μόνο.

Ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι η αγωνιστική του παρουσία είναι τόσο ισχυρή που να εξαρτάται από τον ίδιο, κατά κύριο λόγο, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι υποτιμάει οποιονδήποτε αντίπαλό του, ούτε ότι παρασύρεται από έναν εγωκεντρισμό ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος στο δρόμο προς την επίτευξη των στόχων του.

Το αντίθετο: ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει εκτός από την δημιουργία μιας ομάδας που διαθέτει σπουδαία ποιοτικά χαρακτηριστικά και είναι χτισμένη σε ισχυρές βάσεις, να χαρακτηρίζει τους παίκτες του και μία σεμνότητα, να τους κρατάει προσγειωμένους και σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον ΑΕΚ αλλά και για την τελική ευθεία στο σύνολο των υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη, με άριστη ψυχολογία, πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, προσηλωμένος και με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που θα βρει στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων του.

Κρατάει χαμηλούς τόνους και αυτό φαίνεται, εκτός των άλλων, και από τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την επέκταση της συνεργασίας με τον Λουτσέσκου, αποφεύγοντας τις θριαμβολογίες και στέλνοντας το μήνυμα ότι προέχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, προέχει η επίτευξη των στόχων της ομάδας...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.