Το βράδυ επιστρέφει ο «άλλος» ΠΑΟΚ αρχίζοντας τη μεγάλη αντεπίθεσή του

Δημήτρης Μπούζας05 Φεβρουαρίου 2020

Αποφασισμένοι οι νταμπλούχοι να αλλάξουν “εικόνα” και να ξαναβρούν τον καλό εαυτό τους. Θέλουν να στείλουν το μήνυμά τους ισοπεδώνοντας μέσα στη φλογισμένη Τούμπα τους “πράσινους”. * Βόμβες πολλών μεγατόνων για την άθλια επιτροπή Αυγενάκη.

Χθες, είχαμε επισημάνει πως μετά από τη νέα προβληματική εμφάνιση και την τελική διαπίστωση ότι η ομάδα δεν πατάει καλά στα πόδια της τον τελευταίο καιρό, σε συνάρτηση βέβαια και με τη συγκυρία ότι το αμέσως επόμενο σημαντικό της παιχνίδι ακολουθούσε σε ελάχιστα 24ωρα, πως για τους υπεύθυνους τα περιθώρια διορθωτικών παρεμβάσεων, ιδιαίτερα σε επίπεδο ψυχολογίας, ήταν ελάχιστα.

Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να κινηθούν με ταχύτατους ρυθμούς για να περιορίσουν τις όποιες αναταράξεις υπήρχαν κι αν ήταν εφικτό να αναστρέψουν τελείως την περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Αυτής της άποψης, όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν και ο μεγαλομέτοχος. Ο οποίος κινήθηκε σχεδόν αστραπιαία συγκαλώντας πολύωρες συσκέψεις και έχοντας προσωπικές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τετράωρη ανταλλαγή απόψεων με τους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους ο ηγέτης των νταμπλούχων ζητούσε να μάθει τους λόγους της απρόβλεπτης αλλαγής της αγωνιστικής τους νοοτροπίας και συμπεριφοράς στα τελευταία παιχνίδια. Μιας ανεξήγητης αλλαγής, που είχε σαν αποτέλεσμα να προκύπτει κίνδυνος εκτροπής και απώλειας επαφής με τους στόχους. Οι διαρροές από τη συγκεκριμένη διαδικτυακή σύσκεψη έγιναν λίγο πολύ γνωστές, χωρίς βέβαια να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν. Είμαστε της γνώμης και πιστεύουμε πως το να αναφερθούμε σε αυτές τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι ούτε χρήσιμο, ούτε βοηθάει σε τίποτα. Έχουν όμως την αξία τους για τον χρόνο και για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν. 

Στην πρώτη περίπτωση βλέπουμε ότι πραγματοποιήθηκαν σχεδόν αστραπιαία και με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου και στη δεύτερη ότι πραγματοποιήθηκαν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, με ειλικρινή διάθεση απ’ όλους να βοηθήσουν για να βρεθεί μια “εξήγηση” και μια λύση στο μυστήριο αυτής της ανησυχητικής αγωνιστικής “οπισθοδρόμησης”. Ήταν μια σωστή πρωτοβουλία του Ιβάν και πιστεύουμε ότι είχε και αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα αν μερικοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και να μεταφράσουν όπως τους βόλευε τη μη συμμετοχή του κόουτς στη συζήτηση. Η προηγηθείσα στο διαδίκτυο ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, που επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της οικογένειας στο πρόσωπο του Αμπέλ Φερέιρα, ακύρωνε τις όποιες άλλες ερμηνείες επιχειρήθηκαν να δοθούν. 

Συνοψίζοντας επιμένουμε να πιστεύουμε πως όσα “μεσολάβησαν” μέσα σε αυτά τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια από πλευράς μεγαλομετόχου προφανώς και των υπολοίπων επιτελών του ήταν και προς την σωστή κατεύθυνση. Κι αυτό γιατί δεν απομακρύνθηκε κανείς από τις ευθύνες του, αλλά ούτε και απομάκρυναν κανέναν από το δικαίωμα της γνώμης του. Τα μοιράστηκαν όλα. Και από κοινού προσπάθησαν να αλλάξουν κάποια πράγματα που βάρυναν ψυχές και… πόδια. 

Αν θέλετε την προσωπική μας γνώμη για το τι περιμένουμε ύστερα απ’ όλα αυτά, απ’ όσα δηλαδή συνέβησαν από την Κυριακή το βράδυ μέχρι σήμερα το βράδυ, θα σας πούμε ότι η δημοσιογραφική μας διαίσθηση μας συμβουλεύει να δεχτούμε πως είναι υπερβέβαιη σχεδόν η προσπάθεια που θα γίνει από πλευράς ομάδας να επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο “άλλος” ΠΑΟΚ, αποφασισμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αλλάξει την πρόσφατη αρνητική του εικόνα και να επαναφέρει στο “κάδρο” την αντίστοιχη των επικών επιτευγμάτων του (βλ. νταμπλ). Επιστρέφει επίσης για να στείλει το μήνυμά του στη γνωστή συμμορία του ερυθρόλευκου παρακράτους. Ναι, αυτό πιστεύουμε και περιμένουμε. Όπως επίσης είμαστε πεπεισμένοι πως οι παίκτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει πως αυτή την “ανατροπή”΄την οφείλουν στον κόσμο τους, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό τους. Ισοπεδώνοντας σήμερα το βράδυ τους Αθηναίους, θεωρείται σίγουρο πως θα βρουν συγχρόνως και την πυξίδα που τους οδήγησε σε θεαματικές και εντυπωσιακές αγωνιστικέ υπερβάσεις.

Ραγδαίες οι αποκαλύψεις για την επιτροπή – μαϊμού του Λευτέρη Αυγενάκη! Οι εισαγγελείς μπήκαν στη σειρά και ο ένας μετά τον άλλον ερευνούν για πιθανά αδικήματα που προκαλούν δέος! Ακόμα και για χρηματισμούς μελών της! Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι έρευνες που θα γίνουν να μην καπελωθούν από τα γνωστά κυκλώματα των μεγαλοδικηγόρων, τα οποία είναι σε θέση να οδηγούν σε ατέρμονες χρονοβόρες διαδικασίες καθυστέρησης ή αρχειοθέτησης όταν αυτές δακτυλοδείχνουν αυλές μεγαλόσχημων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.