Το «vertigo» του Βαγγέλη και το τρικ με τον κορωνοϊό

Δημήτρης Μπούζας08 Μαΐου 2023

Μόλις προχθές και με τον τίτλο «φωτιά» στα πλέι οφ και «τρικυμία» στο λιμάνι, σας είχαμε προετοιμάσει για όσα φαιδρά και ανομολόγητα συνέβησαν, παραμονές της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. 

Τα γεγονότα επιβεβαίωσαν στο ακέραιο την πρόβλεψη μας, ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος της, το οποίο αναφερόταν σε μία υφέρπουσα αντίδραση των «επιστημόνων», η οποία είχε εμφανιστεί δειλά – δειλά στην αρχή και διαδικτυακά. Αφορούσε το παιχνίδι της ομάδας τους με τον επί δεκαετίες μισητό αντίπαλο και στην ατμόσφαιρα που προϊδέαζε κατά κάποιο τρόπο, τα όσα προκύπτουν ή μπορούν να προκύψουν από την «ανίερη» συμμαχία των δύο προέδρων – μιντιαρχών. 

Οι σκληροπυρηνικοί του Πειραιά την τελευταία στιγμή και την ώρα που οι ίδιοι έκριναν κατάλληλη, έστειλαν το αυστηρότατο μήνυμα τους, που καταθορύβησε όπως ήταν επόμενο τους επιτελείς του λιμανιού. Στη διάρκεια της χρονιάς βέβαια τηρούσαν ευλαβικά – έστω και πονηρά – τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις τους απέναντι στην περιβόητη συμφωνία των προέδρων, που θέλησαν να διαγράψουν τα όσα χώριζαν επί σειρά δεκαετιών τους δύο αλληλοσπαρασσόμενους ιστορικούς συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα μακριά από το βάζο με το μέλι, γυρίζουν την πλάτη στην συμφωνία και φέρνουν σε δύσκολη θέση τα αφεντικά τους. Δεν χρειάστηκαν πολλές αφορμές για να το κάνουν νωρίτερα. Το είχαν όμως κατά νου και από την πρώτη στιγμή, πειθαρχώντας επιφυλακτικά και αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Η προβλεφθείσα από μέρους μας «τρικυμία» στο λιμάνι, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο οποίος και σαν αφεντικό στη Σούπερ Λίγκα είχε κάποια δικαιώματα και ως εκ τούτου ανέπτυξε πρωτοβουλίες, οι οποίες δυστυχώς δεν του βγήκαν. 

Το «τρικ» (;) με τον κορωνοϊό, η πρώτη απόφαση για την αναβολή και η δεύτερη διορθωτική για την άμεση έναρξη των πλέι οφ, άφηναν ένα κενό μέσα στο οποίο κυκλοφορούσαν άνετα σοβαρές υποψίες, για το ποιος και για το τι επιδίωκαν συγκεκριμένοι. Στο κέντρο της καχυποψίας ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, ο οποίος έδειχνε πλέον να είναι αιχμάλωτος σε ένα «vertigo» από το οποίο δεν έβρισκε εύκολα διέξοδο. Σαφέστατα δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να χαλάσει την συμμαχία που είχε στήσει με τον Αλαφούζο από την αρχή της χρονιάς. Η «Θύρα 7» των οργανωμένων «επιστημόνων» του χάλασε τα σχέδια. 

Το ίδιο συνέβη και με την αντίδραση των πράσινων σκληροπυρηνικών. Για να αντιληφθείτε το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και ποιο είναι το κλίμα των σχέσεων ανάμεσα στους δύο μεγάλους που πήγαιναν αγκαζέ, σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τις ανακοινώσεις των οργανωμένων τους. Η «Θύρα 7» προειδοποιεί: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, σε κανέναν που θα αγωνιστεί αύριο να στιγματίσει την ΘΡΥΛΙΚΗ μας ιστορία! Θα τα δώσετε ΟΛΑ, για να ικανοποιήσετε τα εκατομμύρια των ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ οπαδών του Ολυμπιακού, να τους ευχαριστήσετε για την υπομονή που κάνανε και την στήριξη που σας δώσανε όλη την χρονιά! Όπως κάνατε με την ΑΕΚ που τα δώσατε ΟΛΑ, θα κάνετε και με τον βάζελο!

ΔΕΝ θα στιγματίσετε την ΙΣΤΟΡΙΑ του Ολυμπιακού, με την αδιαφορία σας! ΔΕΝ θα χαρίσετε στην ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ του ελληνικού αθλητισμού, ένα πουλημένο πρωτάθλημα!».

Η «Θύρα 13» ανταπαντά: «ΗΡΘΕ Η ΜΕΡΑ… Ενάντια σε αυτούς που τόσα χρόνια κατακρεουργούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ΗΡΘΕ Η ΜΕΡΑ… Ενάντια σε αυτούς που με σκοπό να μαζέψουν αποφάγια ανοίγουν τα πόδια τους, ΗΡΘΕ Η ΜΕΡΑ… Ενάντια σε αυτούς που φέτος με προεδρικό διάταγμα και με βραβείο ευρεσιτεχνίας κάθε Σαββατοκύριακο διεκδικούν το πρωτάθλημα, ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ … Ενάντια σε αυτούς λοιπόν, όπου ο πρωταθλητής φέτος Παναθηναϊκός μας θα βάλει τίτλους τέλους για όλους τους!».

ΥΓ1: Με άλυτα τα προβλήματα του ο ΠΑΟΚ στο Βόλο, για να πάρει το τρίβαθμο που θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει την 3η θέση, η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Λουτσέσκου θα προφυλάξει και πάλι όλους τους βασικούς τραυματίες που έχει, ποντάροντας στο καλό φεγγάρι και στην αντίστοιχη εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά όλων όσων χρησιμοποιεί. Επιτέλους στην αποστολή συμμετέχει ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

ΥΓ2: Αρκετά προβλήματα προέκυψαν (κάποια και την τελευταία στιγμή) στον Άρη. Στο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ δεν θα είναι παρών ο Πάλμα, ερωτηματικό ο Φαμπιάνο και πιθανή χρησιμοποίηση εναλλακτικών λύσεων, όπως ο 18χρονος Σγούρος.

ΥΓ3: Πρωταθλήτριες και πάλι οι «ασπρόμαυρες αμαζόνες». Είναι το 18ο και 9ο συνεχόμενο. Δεν παίζονται. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ τις συγχαίρει και είναι περήφανος για τα κατορθώματα τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.