Το ΒΑΝ, η διαχείρισή του και η επόμενη ημέρα του Άρη

Βασίλης Μάστορας18 Ιανουαρίου 2020

του Βασίλη Μάστορα

Η απόφαση της ανάκλησης του δελτίου του Ντουρμισάι ήταν αναμενόμενη και προϊόν του BAN που έχει επιβάλει η FIFA στην ΠΑΕ Αρης, λόγω του θέματος που ενέσκηψε από τα χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ.

Οπότε στον Αρη κανείς δεν αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη. Αυτό δε σημαίνει ότι η ανάκληση του δελτίου του Ντουρμισάι και η αδυναμία των “κίτρινων” να ενισχύσουν το ρόστερ δεν πάνε κόντρα στα αγωνιστικά συμφέροντα της ομάδας. Σαφώς και δημιουργούν προβλήματα τα οποία πιθανόν να φανούν στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος.

Είναι διαπιστωμένο ότι το ρόστερ του Αρη θέλει ενίσχυση 2-3 ποδοσφαιριστών ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τον Ενινγκ, τόσο στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος όσο και στα πλέι οφ. Ο δρόμος είναι μακρύς και έχει απαιτήσεις, με δεδομένο ότι ο Αρης έχει βάλει ψηλά τον πήχη και στο Κύπελλο.

Πώς απαντούν οι “κίτρινοι” στην εξέλιξη με το BAN; Κατ’ αρχάς θα πρέπει να θεωρήσουν δεδομένο ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τελεσιδικήσει η προσφυγή τους στο CAS και να προλάβουν να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Αρα θα πρέπει να έχουν δύο πόλους δράσης. Ο πρώτος να οχυρωθούν νομικά για τη μάχη με τη FIFA ώστε να μην “ζωντανέψει” το χρέος τη προηγούμενης ΠΑΕ. Ο δεύτερος να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την αδυναμία ενίσχυσης του ρόστερ. Σαφώς και θα ήταν καλύτερο ο Αρης να έχει τη δυνατότητα μεταγραφών, αλλά κάτι τέτοιο μόνο σε θεωρητικό επίπεδο θα του άλλαζε το αγωνιστικό προφίλ.

Από τη στιγμή που τα δεδομένα άλλαξαν θα πρέπει να επενδύσει σ’ αυτό το υλικό που έχει κάνοντας επιστημονικά υποστηριγμένη προετοιμασία ώστε βιολογικά οι παίκτες να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερο επίπεδο. Θα συμφωνήσω ότι πριν από ένα χρόνο την αγωνιστική εικόνα του Αρη την άλλαξαν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά στη ζωή πάντα θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ζεις μ’ αυτά που έχεις.

FOCUS

Η απόφαση του Συνδέσμου Προπονητών Μπάσκετ να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντα Παύλου Γρηγοριάδη απονέμοντας πλακέτα σε μέλος της οικογένειάς του, αποτελεί το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο ΣΕΠΚ για ένα άνθρωπο του μπάσκετ που διακρίθηκε για το ήθος και την αθλητική του ποιότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.