Το τρίτο «διπλό» με Γκαρσία, και τα «μπετονόκαρφα»

Γιώργος Καστάνης30 Νοεμβρίου 2020

Είναι πολύ απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όταν κερδίζεις μικρομεσαίους αντιπάλους εντός και εκτός έδρας, ξεκάθαρα διεκδικείς το Πρωτάθλημα το οποίο θα κριθεί στα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία στον πάγκο του, κατάφερε και πέτυχε ένα ακόμη «διπλό», αυτή τη φορά χωρίς άγχος και πίεση, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα.

Ο Δικέφαλος με τις επιτυχίες επί του Παναιτωλικού, του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, ήδη έφθασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, βρίσκεται μόλις ένα πίσω από τον Ολυμπιακό και ασφαλώς έχει όλο τον δρόμο μπροστά του για να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή. Εχει πολύ δρόμο ακόμη. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Δικέφαλος, με όσους αντιπάλους έπαιξε, έπρεπε να παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, που του επέτρεψαν να πάρει σημαντικές νίκες. Τα «μπετονόκαρφα» του Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα, πως άλλες ομάδες παίζουν φιλικά παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ παίζει κάθε ματς και ένα τελικό, αποδεικνύουν περίτρανα τον άνισο τρόπο με τον οποίο διεξάγεται αυτό το Πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ όμως είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει, κόντρα στα όσα περίεργα και παράξενα συμβαίνουν σε άλλα γήπεδο και πρέπει να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως δίκαια βρίσκεται ψηλά.

Από το νικηφόρο πέρασμα στην Λαμία, οι Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Ουαγκέ, Τζόλης και Βιεϊρίνια ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά. Παρά τις εννέα αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αυτό που προέκυψε ως συμπέρασμα, είναι πως οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) άρπαξαν την ευκαιρία.

Αναγεννημένος ήταν και ο Ουαγκέ που έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Τζόλη στο πρώτο γκολ, ενώ και ο Περέιρα, σε ένα ακόμη επίσημο παιχνίδι, δείχνει πως ανεβάζει την απόδοσή του.

Ο Πασχαλάκης στο πρώτο επίσημο ματς, κράτησε την εστία του ανέπαφη, αν και χρειάστηκε σε δύο – τρείς εξόδους του, να κάνει τα εύκολα, λίγο δύσκολα. Οσο για το αμυντικό δίδυμο των Ινγκασον και Μιχαηλίδη, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού, για να πάρουν ανάσες οι Βαρέλα και Κρέσπο.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει και ο επόμενος στόχος του, είναι η νίκη στην Κύπρο, για να κάνει το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.