Το τρις εξαμαρτείν του Ουάρντα με τους προπονητές του ΠΑΟΚ

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ ανοίγει και πάλι την πόρτα και την αγκαλιά του για τον Αμρ Ουάρντα και αυτό είναι λογικό να σηκώνει ήδη αρκετή κουβέντα. Μένει να απαντηθεί αν ο Πάμπλο Γκαρσία που άναψε το πράσινο φως για τον Αιγύπτιο, μπορεί να κρατήσει τα θετικά του Ουάρντα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να περιορίσει τα αρνητικά του έξω από αυτές. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτό οι προκάτοχοι του στον ΠΑΟΚ, δεν το κατάφεραν.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν ο πρώτος που τον άφησε εκτός ομάδας. Ο Σέρβος που τον είχε επιλέξει για τον ΠΑΟΚ, μετά από μια καθυστέρηση στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, είχε δηλώσει για τον Ουάρντα, τον Απρίλιο του 2017, λίγο καιρό μετά την απόκτηση του από τον Παναιτωλικό: «Έχει έρθει από μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, εγώ ζήτησα να έρθει. Αυτό που έκανε δεν έχει λογική. Ενώ του δώσαμε παραπάνω ημέρα αφού το ζήτησε, να αργεί κι άλλο. Αυτό με προβληματίζει κι εμένα και την ομάδα. Θα πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα και πως πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για εκείνον».

Η συμπεριφορά του Ουάρντα δεν άλλαξε και το καλοκαίρι του 2017 ο ΠΑΟΚ τον παραχώρησε δανεικό στον Ατρόμητο όπου έκανε ίσως τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα με 11 γκολ και επτά ασίστ σε 28 ματς Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Το καλοκαίρι του 2018 ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και ο Αιγύπτιος επέστρεψε στην Τούμπα αφού κρίθηκε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις και στον μετέπειτα νταμπλούχο ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως τον κράτησε στην ομάδα μόνο για το μισό της περιόδου 2018-19. Του έδωσε ευκαιρίες, έπαιξε σε 21 ματς με ένα γκολ, εκείνο στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα και μία ασίστ, όμως τον Ιανουάριο έφυγε και πάλι δανεικός για τον Ατρόμητο αφού τα εξωαγωνιστικά του θέματα δεν περιορίστηκαν.

Ο Ουάρντα προκάλεσε ένα επεισόδιο μετά την απόφαση του Λουτσέσκου να μην τον συμπεριλάβει στην 11άδα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το μετάνιωσε, ζήτησε συνάντηση με τον Λούμπος Μίχελ, εκείνος τον παρέπεμψε στον Λουτσέσκου και του ζήτησε συγνώμη όμως ο Ρουμάνος του είπε ξεκάθαρα ότι θα ήταν η τελευταία ευκαιρία του. Δεν άλλαξε όμως κάτι και αποχώρησε.

Ο Αιγύπτιος μάλιστα πηγαίνοντας στον Ατρόμητο, μετά από ένα παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο οποίο μάλιστα σκόραρε, είχε αφήσει αιχμές για τον Ρουμάνο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ξέρετε την κατάσταση όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, είχα άγχος, στρες, ήρθα εδώ με ένα προπονητή που με πίστεψε από την πρώτη η στιγμή όπως και πέρυσι» και τόνισε «ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που με ξεκλειδώνει ο Ατρόμητος, δεν γίνεται σε μια ομάδα (σ.σ. ΠΑΟΚ) που έχει τον MVP του πρωταθλήματος να μην παίζει».

Ο Λουτσέσκου έφυγε, ο Αμπέλ Φερέιρα ήρθε όμως η κατάσταση δεν έγινε καλύτερη στη σχέση ΠΑΟΚ-Ουάρντα. Το καλοκαίρι του 2019 ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Ατρόμητο, ο Ουάρντα επέστρεψε για να... ξαναφύγει, αυτή τη φορά για τη Λάρισα και το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για τον Βόλο. Μιλώντας τότε στο Metropolis 95.5 επιτέθηκε ευθέως στον Πορτογάλο λέγοντας: «Γιατί να μιλήσω; Αφού θέλει να με καταστρέψει» και αναρωτήθηκε «Γιατί ήθελε να ανανεώσω και μετά δεν με ήθελε. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτές τις μαλ..ίες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.